Ulkomaat

Neljä senttiä korkeat nimikirjaimensa potilaansa maksaan polttanut huippukirurgi sai tuomion Britanniassa

Julkaistu:

Potilaat olivat tekohetkellä nukutettuina.
Potilaansa erikoisella tavalla merkannut brittikirurgi Simon Bramhall tuomittiin perjantaina noin 10 000 (reilun 11 200 euron) sakkoihin ja vuoden mittaiseen yhdyskuntapalveluun, kertoo BBC.

Bramhall, tunnettu maksa-, perna- ja haimakirurgi tunnusti joulukuun puolivälissä Birminghamissa alkaneessa oikeudenkäynnissä pahoinpitelysyytteet. Hän poltti nimikirjaimensa kahden eri potilaansa maksaan. Kirjailuun hän käytti argonsädettä, jota käytetään leikkauksissa lopettamaan maksan verenvuoto leikkauksen aikana sekä korostamaan aluetta, jolla on tarkoitus työskennellä.

BBC:n kertoman mukaan Bramhall oli suorittanut elintärkeän maksansiirtoleikkauksen toiselle uhreistaan. Viikkoa myöhemmin potilaan uusi maksa kuitenkin alkoi oikutella, ja toinen kirurgi huomasi Bramallin nimikirjaimet maksaan poltettuna. Kirjaimet olivat neljä senttiä korkeita ja ne tallennettiin kännykällä kuvaamalla todistusaineistoksi.

Maksan oikuttelu ei liittynyt Bramhallin tekemään leikkaukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toiset nimikirjaimet paljastuivat seurantaan liittyvässä leikkauksessa.

Merkkaukset tapahtuivat maksansiirtoleikkausten yhteydessä 9. helmikuuta ja 21. elokuuta vuonna 2013. Leikkaukset tehtiin Kuningatar Elisabetin sairaalassa Birminghamissa.

Asiasta uutisoineen Guardianin mukaan 53-vuotias Bramhall kiisti vakavammat syytteet, joissa häntä syytettiin ruumiillisen vahingon tuottamisesta potilailleen.

Potilaat olivat tekohetkellä nukutettuina. Elizabeth Reid totesi syyttäjänviranomaisen lausunnossaan, että arvostettu kirurgi Bramhall hyökkäsi kahta potilastaan kohtaan ​​leikkauksen aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli tarkoituksellista laitonta voimankäyttöä potilaiden ollessa nukutettuina. Nämä pahoinpitelytapaukset eivät ole väärin ainoastaan eettisesti, vaan myös rikosoikeudellisesti.

Syyttäjä Tony Badenochin mukaan kyseessä on tapaus, josta ei kuitenkaan ole olemassa rikosoikeudellista ennakkotapausta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Badenoch luonnehti, ettei kyseessä ole yksittäistapaus, vaan pikemminkin toistunut teko kahdessa eri tilanteessa. Syyttäjä katsoi lisäksi tekojen vaatineen taitoa ja keskittymistä, minkä lisäksi ne oli tehty kollegojen läsnä ollessa. Tuomio tapauksesta luetaan 12. tammikuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt