Merja

Ulkomaat

Las Vegasin joukkosurmasta uusia, hämmentäviä tietoja: Miksi tappaja lähetteli itsensä kanssa sähköpostia?

Julkaistu:

Las Vegasin lokakuisen joukkosurman motiivi on edelleen selvittämättä.
Las Vegasissa lokakuun alussa 58 ihmistä tappaneen Stephen Paddockin toimista ennen ampumista julkaistiin perjantaina uusia - osin erittäin hämmentäviä - tietoja.

Yllä olevalla videolla viranomaiset esittelevät Paddockin käyttämää hotellihuonetta.

Perjantaina julkaistut dokumentit liittyvät etsintälupiin, joita viranomaiset pyysivät pian joukkosurman jälkeen. Niiden mukaan Paddockin tietokoneelta löytyi sähköpostikirjeenvaihtoa, jossa Paddock vaikutti lähetelleen postia itselleen toiseen sähköpostiosoitteeseen pari kuukautta ennen iskua, kirjoittas Los Angeles Times.

Tutkijat löysivät kaksi Paddockin nimissä ollutta sähköpostiosoitetta CentralPark4804@gmail.comin ja CenterPark1@live.comin. Eräs kirjeenvaihdoista alkoi lauseella: ”Testaa rynnäkkökivääriä ennen kuin ostat. Meillä on suuri valikoima. Sijainti Las Vegasin alueella.” Samana päivänä tuli vastaus toisesta Paddockin osoitteesta, jossa luki: ”Meillä on suuri valikoima ammuksia ja tähtäimiä.” Tämän jälkeen Paddock vastasi: ”Huvin vuoksi kokeile ”bumpfire”-rynnäkkökivääriä 100 panoksen lippaalla.”

Viranomaiset uskovat kirjeenvaihdon liittyvän ampumiseen, sillä Paddock käytti joukkosurmassa ns. bump stock -lisäosaa, joka muuttaa aseen tulinopeuden automaattiaseeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– (FBI:n)tutkijat eivät ole pystyneet selittämään, miksi Paddock olisi lähetellyt aseisiin liittyviä viestejä kahden oman sähköpostitilinsä välillä. Toisaalta, jos toinen sähköposti ei ollutkaan hänen hallussaan, tutkijoiden pitää selvittää, kuka kommunikoi hänen kanssaan iskussa käytetyistä aseista, dokumenteissa todetaan.

Paljonko naisystävä tiesi?

Perjantaina julkaistut dokumentit herättävät myös kysymyksiä Paddockin naisystävästä Marilou Danleystä. Viranomaiset ovat sanoneet, ettei Danleyä epäillä osuudesta joukkosurmaan ja että hän on toiminut yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Kuitenkin kävi ilmi, että Danley kertoi viranomaisille tutkinnan alkuvaiheessa, että hänen sormenjälkiään tulisi löytymään Paddockin ammuksista, sillä hän saattoi joskus auttaa miehen aseiden lataamisessa. Danley oli siis ainakin jossain määrin tietoinen miehen asearsenaalista. Papereissa huomautetaankin, että ”tämä aspekti on edelleen tarkassa tutkinnassa.”

Tutkijoiden mukaan Paddock käytti kommunikaatiovälineitä, kuten prepaid-liittymiä, joilla hän pyrki salaamaan tekonsa ja peittämään jälkensä.

Hotellihuoneesta löytyi valtavan asemäärän lisäksi kolme kännykkää, joista kaksi oli lukitsemattomia. Näistä kahdesta ei löytynyt merkittävää tietoa. Kolmannen avaamiseen tarvittiin toimenpiteitä eikä puhelimen sisällöstä mainita nyt julkaistuissa dokumenteissa.

Paddockin motiivista ei edelleenkään ole tietoa. Paddockin kerrotaan saaneen hoitoa määrittelemättömään terveysongelmaan.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tuntemattomat ihmiset tulivat kysymään, mitä Nooran, 27, kasvoille oli tapahtunut – kuvat tuovat esiin yleisiä terveyspulmia, joista ei kehdata puhua

 2. 2

  Lehti: Avicii löydettiin kuolleena Omanin sulttaaniperheelle kuuluvasta asunnosta

 3. 3

  Kim Jong-unin turva­mies­kaarti herätti huomiota huippu­kokouksessa: Johtajan tuolikin desinfioitiin ennen saapumista

 4. 4

  Antti Rinteelle kävi köpelösti Sdp:n Uudenmaan jäsen­äänestyksessä

 5. 5

  Yllätysuutinen TPS:ltä: Toimitusjohtaja jättää tehtävänsä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Metromatkustajan salakuvaus kostautui nololla tavalla: supermalli julkaisi hillittömän vastaiskun – ”Tämä on paras juttu, jonka olen nähnyt”

 2. 2

  Kärpät on Suomen mestari! Tappara kaatui trillerissä

 3. 3

  Atte, 18, asuu hotellissa: ”Aika kiva, että siivooja vaihtaa lakanat”

 4. 4

  25-vuotiaan päänsärkyä ei otettu vakavasti – kuoli aivokasvaimeen

 5. 5

  Sarjakakkaaja kiusaa uimahallia Oulussa, jättää tuotoksiaan isoon altaaseen – sarjakiuaspissaaja saatiin jo kiinni

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 2. 2

  Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

 3. 3

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 4. 4

  Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

 5. 5

  Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

 6. Näytä lisää