Ulkomaat

Lääkäri: Donald Trumpin, 71, terveystarkastus sujui poikkeuksellisen hyvin – ”Terveydentila erinomainen”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Presidentti kävi virkakautensa ensimmäisessä terveystarkastuksessa.
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin terveystarkastus sujui poikkeuksellisen hyvin, sanoo Valkoisen talon lääkäri Ronny Jackson.

Hänen mukaansa 71-vuotiaan presidentin ”terveydentila on erinomainen”. Trump kävi kolme tuntia kestäneissä tutkimuksissa Bethesdassa, Marylandissa.

– Presidentin terveys on erinomainen, ja odotan innolla, että pääsen kertomaan joistakin yksityiskohdista tiistaina, Jackson kommentoi lyhyessä tiedotteessa.

Tarkastuksen jälkeen Trump matkusti Mar-a-Lagoon Floridaan viettämään viikonloppua perheensä kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Virkakauden ensimmäisessä terveystarkastuksessa ei arvioitu Trumpin henkistä tilaa. Valkoinen talo päättää, minkälaisia tietoja tarkastuksesta julkistetaan.


Trumpilta ei kuitenkaan edellytetä tietojen julkistamista. Jacksonin odotetaan vastaavan toimittajien kysymyksiin ensi viikolla.

Presidenttien terveystarkastuksissa on perinteisesti tutkittu muun muassa painon, verenpaineen ja kolesteroliarvojen kaltaisia perusasioita.

Virginian yliopiston asiantuntijan Barbara Perryn mukaan Valkoinen talo on vuosien saatossa valinnut huolellisesti julkistettavat tiedot.

Esimerkiksi John F. Kennedyn sotavammoista kerrottiin aikoinaan julkisuuteen, mutta hänen sairastamastaan Addisonin taudista ei.

Lähde: Reuters

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt