Ulkomaat

USA:n Panaman-suurlähettiläs eroaa tehtävästään Trumpin vuoksi – ”Se aika on tullut”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Yhdysvaltain Panaman-suurlähettiläs kertoo jättävänsä tehtävänsä.
Keski-Amerikan maan suurlähettiläänä palvellut John Feeley on kertonut maansa ulkoministeriölle eroavansa, koska ei koe enää pystyvänsä palvelemaan presidentti Donald Trumpia.

– Virkamiehenä aloittaessani vannoin palvelevani uskollisesti presidenttiä ja hänen hallintoaan epäpoliittisella tavalla, myös silloin kun olen eri mieltä joistakin poliittista linjoista, Feeley kirjoittaa erokirjeessään uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Minua ohjeistaneet tekivät selväksi että jos en kykene toimimaan näin, on minulle kunnia-asia erota tehtävästäni. Se aika on tullut, aiemmin USA:n merijalkaväen helikopterilentäjänä työskennellyt Feeley perustelee.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeriö vahvistaa Feeleyn eroamisen ”henkilökohtaisista syistä”. Eron on määrä astua voimaan 9. maaliskuuta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eronpyynnön on arveltu liittyvän Trumpin torstaisiin kommentteihin, joissa hän nimitti muun Yhdysvaltoihin muuttaneiden siirtolaisten köyhiä kotimaita ”persläpimaiksi”. Puheillaan Trump viittasi muun muassa Haitiin, El Salvadoriin ja Afrikan köyhiin valtioihin. Trump on kiistänyt käyttäneensä kyseistä ilmausta.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Steve Goldstein kuitenkin sanoo Reutersille, ettei Feeleyn lähtö liity Trumpin torstaisiin kommentteihin, vaan hän ilmoitti päätöksestään ennen niiden päätymistä julkisuuteen. Goldsteinin mukaan hän tiesi eroaikeista jo vuorokautta aikaisemmin.

– Jokaisella on raja jota ei halua ylittää... Jos suurlähettiläs kokee ettei voi enää palvella, on hän tehnyt itselleen oikean päätöksen ja kunnioitamme sitä, Goldstein sanoi toimittajille perjantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt