Ulkomaat

Pohjois-Korea lähettää olympialaisiin urheilijoiden lisäksi tarkoin syynätyn ”kaunotarten armeijan”

Julkaistu:

Pohjois-Korea luottaa hiottuun cheerleader-ryhmäänsä.
Pohjois-Korealla on vain kaksi olympiakriteerit täyttänyttä urheilijaa osallistumaan 9. helmikuuta alkaviin Pyeongchangin kisoihin: pariluistelijat Ryom Tae-ok ja Kim Ju-sik. Siksi olympiadelegaatio koostuu pääosin muista edustajista, joista suurin ja eniten odotetuin ryhmä ovat Pohjois-Korean omat cheerleaderit.


Vaikka cheerleaderit eivät ensimmäisenä tulisi mieleen Pohjois-Koreasta, ovat he olleet tärkeässä roolissa viime vuosina.

Jopa useista sadoista tarkoin valituista parikymppisistä naisista koottu pohjoisen cheerleading-tiimi on esiintynyt toisinaan myös ulkomailla. Heidät nähtiin kannustamassa jalkapallon naisten MM-kisoissa Wuhanissa Kiinassa 2007. Lisäksi he kävivät viime vuosikymmenellä kolmesti esiintymässä Etelä-Koreassa.

China Radio International (CRI) kertoo, että joukkueen jäsenet on valittu ”ulkonäön”, mutta myös oikean ”ideologian” perusteella. Naiset ovat yliopistojen opiskelijoita, propagandajoukkojen jäseniä sekä musiikkikoulujen oppilaita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pjongjang käy tiukasti läpi jokaisen valitun taustat.


Pohjoisen cheerleadereita fanitetaan kovasti etelässä, jossa heitä kutsutaan ”kaunotarten armeijaksi”. Katsomoissa cheerleaderit keräävät jopa enemmän huomiota kuin urheilijat.

Niinpä ei ole ihme, että Pohjois-Korean kuuluisin cheerleader, Ri Sol-ju on nykyisin maan johtajan Kim Jong-unin vaimo.