Ulkomaat

Outo WhatsApp-viesti herätti äidin epäilykset – Audi-kaupoille Saksaan lähtenyt poika joutui karmean juonen uhriksi

Julkaistu:

Saksa
Kaksi saksalaismiestä tuomittiin pitkiin vankeustuomioihin venäläismiehen julmasta murhasta.
29-vuotias venäläismies Dimitri matkasi tammikuussa 2017 Moskovasta Saksan Bochumiin. Tarkoituksena oli kaupata hänen Audi R8 -mallinen autonsa. Hinnaksi oli sovittu Saksassa olevan potentiaalisen ostajan kanssa 80 000 euroa.

Aiemmin myös Saksassa opiskellut ja asunut Dimitri ei kuitenkaan koskaan palannut kotiin reissultaan tai saanut sovittua rahasummaa. Sen sijaan hänen alaston ruumiinsa löydettiin muutamia päiviä myöhemmin metsään haudattuna Wittenin läheltä.

Dimitrin surmasi koeajon jälkeen kuristamalla ja vasaraniskuilla 33-vuotias Chris-niminen saksalaismies, jonka kanssa Dimitri oli sopinut autokaupoista. Tapausta on kutsuttu Saksan tiedotusvälineissä ”Audi-murhaksi”.

Saksalaislehti Bild kertoi tiistaina oikeuden katsoneen, että Chris ja tämän ystävä Dieter, 30, olivat huijanneet venäläismiehen Saksaan. Tapahtumat saivat alkunsa, kun Chris oli eronnut tyttöystävästään ja tahtoi tehdä surkeasta rahatilanteestaan huolimatta tähän uudestaan vaikutuksen uudella, kalliilla autolla. Dimitrin ja Chrisin tiet kohtasivat netissä ja kaksikko sopi autokaupoista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämän jälkeen Chris kehitti suunnitelman, joka koitui Dimitrin kohtaloksi. Bildin mukaan hän oli kutsunut venäläismiehen kotiinsa Bochumiin allekirjoittamaan kauppasopimusta, mutta surmasikin miehen asunnossaan. Myös Dieter oli tietoinen suunnitelmasta ja auttoi ystäväänsä kuljettamaan venäläismiehen ruumiin metsään ja polttamaan tämän vaatteet.

Aiemmin tapauksesta uutisoinut Der Westen -lehti kertoi kesällä, että Chris oli teon jälkeen jopa yhteydessä venäläismiehen äitiin. Hän oli lähettänyt Dimitrin nimissä WhatsApp-viestin tämän äidille. Viestissä hän valehteli, että kaikki on kunnossa ja saaneensa sovitun rahasumman Audista. Äidin epäilykset heräsivät, kun viesti oli kirjoitettu saksaksi. Tavallisesti Dimitri oli kirjoittanut äidilleen venäjäksi ja äiti oli vastannut pojan viesteihin saksaksi. Omaiset ilmoittivat Dimitrin katoamisesta poliisille, kun tämä ei palannut Moskovaan vaimonsa luo.

Chris tuomittiin Bildin mukaan tiistaina Bochumissa elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Syyttäjä oli saksalaislehden mukaan vaatinut molemmille elinkautista, mutta Dieterille oikeus langetti kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksen avunannosta venäläismiehen murhaan.