Helle iski Australian kanveesiin – Sydneyssä jopa 47,3 astetta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Helle iski Australian kanveesiin – Sydneyssä jopa 47,3 astetta

Helleaallot ovat tappavia Australiassa – ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa.

7.1.2018 14:03

Lämpötila kipusi sunnuntaina Sydneyssä, Penrithin lähiössä, 47,3 asteeseen.

Päivä ehdittiin jo julistaa Sydneyn kaikkien aikojen kuumimmaksi, kunnes Australian meteorologinen laitos korjasi tiedon Twitterissä. Kauas ei tosin ennätyksestä jääty, sillä lämpimämpää on ollut vain kerran aiemmin, silloin mittari nousi 47,8 asteeseen, 79 vuotta sitten.

Osavaltio on aktivoinut hätäpalvelunsa. Kuumuus vaikuttaa kehon kuivumiseen ja altistaa monille terveysongelmille.

– Tiedämme että tulevat kaksi-kolme päivää olemme helleaallon kourissa koko osavaltiossa, Komissario Catherine Burn kertoi Daily Telegraphille, ja muistutti, ettei lapsia ja lemmikkejä tule jättää pysäköityihin autoihin.

Helleaallon mahdollisista kuolonuhreista ei ole toistaiseksi tietoa. The Daily Telegraph kertoi helleaaltojen vaarasta Australiassa:

Helleaallot ovat Australiassa aiheuttaneet jopa 55 prosenttia kaikista luonnonkatastrofeihin liittyvistä kuolemista. Australian kuumuuteen on kuollut 5332 ihmistä vuosina 1844–2010. Helleaallot käyvät asiantuntijoiden mukaan tulevaisuudessa yhä pahemmiksi.

Ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa, juomaan paljon vettä ja pitämään huolta perheen ja naapuriston vanhoista ja sairaista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?