Ulkoministeri Tillerson puolustaa Trumpia: ”En ole koskaan kyseenalaistanut hänen mielenterveyttään” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkoministeri Tillerson puolustaa Trumpia: ”En ole koskaan kyseenalaistanut hänen mielenterveyttään”

Trump haukkui paljastuskirjan tekijää ”täydelliseksi luuseriksi”.

6.1.2018 13:04

Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson on tuoreen paljastuskirjan jälkimainingeissa puolustanut presidentti Donald Trumpia ja vakuuttaa CNN:n haastattelussa, ettei epäile presidentin mielenterveyttä.

– En ole koskaan kyseenalaistanut hänen mielenterveyttään. Minulla ei ole ollut syytä asettaa sitä kyseenalaiseksi, Tillerson sanoi.

Ulkoministeriä pyydettiin kommentoimaan Michael Wolffin Fire and Fury -kirjassa esitettyjä väitteitä, joiden mukaan Trumpilla on olematon keskittymiskyky, ja että hän toistelee samoja asioita loputtomiin ja kieltäytyy lukemasta taustamuistioita.

Tillerson myönsi joutuneensa opettelemaan, miten Trumpille välitetään tietoa, miten hän käsittelee sitä ja miten hän tekee päätöksiä.

– Olen joutunut käyttämään paljon aikaa sen ymmärtämiseen, miten hänen kanssaan voi parhaiten kommunikoida, Tillerson kertoi.

Ulkoministeri Rex Tillerson kertoo joutuneensa käyttämään paljon aikaa selvittääkseen kuinka Donald Trumpin kanssa pystyy komminikoimaan parhaiten.­

Tillersonin mukaan päätökset ovat kuitenkin olleet oikeita ja Yhdysvaltojen kansainvälinen asema on Trumpin toimien ansiosta vahvempi kuin aikaisemmin.

Ulkoministeri oli itse viime syksynä helteessä, kun julkisuudessa kerrottiin hänen luonnehtineen Trumpia ääliöksi. Tillerson vakuutti tuolloin, ettei ole aikeissa erota, mutta ei ole suoraan kiistänyt esittäneensä tällaista luonnehdintaa.

Wolffin kirja on mennyt Washingtonissa kuin kuumille kiville.

Trump kommentoi perjantai-iltana kirjaa kiukkuisesti Twitterissä ja nimitti Wolffia ”täydelliseksi luuseriksi”. Trump väitti samalla, että kirjan lähteenä toiminut entinen strategiapäällikkö Steve Bannon ”itki saadessaan potkut ja kerjäsi työpaikkaansa takaisin”. Bannon erotettiin tehtävästään elokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?