Krokotiilit raatelivat 90-vuotiaan kumiveneturistin hengiltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Krokotiilit raatelivat 90-vuotiaan kumiveneturistin hengiltä

Kumiveneellä luonnonpuistossa melonut iäkäs pariskunta joutui krokotiilien hampaisiin Zimbabwessa.

5.1.2018 14:28

Zimbabwen Matoposin luonnonpuistossa lomaillut 90-vuotias mies kuoli ja hänen seurassaan ollut nainen loukkaantui vakavasti krokotiilien hyökättyä heidän kumiveneensä kimppuun, tiedotti puisto perjantaina.

John Bowman, 90, ja Rosemary Mitchell, 65, olivat melomassa Mpopoman patoaltaassa, jossa tiedetään asustelevan krokotiileja. Molemmat turistit ovat zimbabwelaisia.

– Krokotiilit iskivät ilmalla täytettyyn kumiveneeseen, joka puhkesi. Muut melojat huomasivat tapahtuneen ja hälyttivät apua. Kun puistonvartijat ehtivät paikalle, olivat krokotiilit yhä pariskunnan kimpussa, kertoi puiston tiedottaja Tinashe Farawo Reutersille.

Krokotiilihyökkäykset ovat tavallisia kyseisellä alueella päiväntasaajan eteläpuolella. Hyökkäykset lisääntyvät näihin aikoihin, kun poikaset ovat kuoriutuneet ja niiden nälkiintyneet emot jättävät pesät, joita ovat vartioineet kolme kuukautta syömättä.

– Vartioiden täytyi ampua krokotiileja, jotta ne hajaantuivat ja he pääsivät pelastamaan pariskuntaa. Uhrit vietiin sairaalaan, mutta mies kuoli ennen sinne saapumistaan. Nainen sai hengenvaarallisia vammoja ja on tehohoidossa, Farawo kertoo.

Krokotiilit tarraavat leuoillaan tavallisesti kiinni saaliinsa raajasta ja retuuttavat saalista niin, että se hukkuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?