Trump-kirjan kohuväite: Iskikö Trump ystäviensä vaimoja erikoisen ansan avulla? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump-kirjan kohuväite: Iskikö Trump ystäviensä vaimoja erikoisen ansan avulla?

Perjantaina myyntiin tuleva paljastuskirja presidentti Donald Trumpista esittää hämmentäviä ja ehkä kyseenalaisia väitteitä hänen yksityiselämästään.

5.1.2018 11:04

Toimittaja Michael Wolffin kirjoittama Fire and Fury -teos Trumpin ensimmäisestä presidenttivuodesta ehti herättää valtaisan kohun Valkoisen talon lisäksi koko maailmassa. Kirjan piti tulla kauppoihin ensi tiistaina, mutta kohun vuoksi sitä aletaan myydä Yhdysvalloissa jo perjantaina.

Trump lakimiehineen ehti jo vaatia kirjan julkaisun perumista.

Kirjan lukuisten kohuväitteiden seassa tarjotaann mehukkaita tarinoita myös Donald Trumpin seksielämästä ennen presidentiksi nousuaan. Trumpista esitettiin jo kampanjan aikana väitteitä useiden naisten seksuaalisesta ahdistelusta.

Wolffin mukaan Trump sai ”kiksejä” harrastamalla seksiä parhaiden ystäviensä vaimojen kanssa salaa.

– Trump tapasi sanoa, että yksi tapa nauttia täydellä elämästä on vietellä kavereidesi vaimoja sänkyyn, Wolff kirjoittaa.

– Taivutellakseen ystävänsä vaimoa, hän yritti saada naisen vakuuttuneeksi siitä, ettei tämän aviomies ehkä ole sitä, mitä vaimo luulee.

  • Alla olevalla videolla Trumpin entinen päästrategi laukoo kovia sanoja Trumpista.

Wolffin mukaan Trump viritti kavereilleen ”ansan”, kutsumalla nämä vierailulle toimistoonsa. Siellä Trump alkoi painostaa ystävää seksuaalissävytteisillä puheilla:

– Vieläkö pidät seksistä vaimosi kanssa? Kuinka usein? Täytyy kait sinulla nyt olla jossain parempi pano kuin vaimosi? Kerropa siitä. Itse asiassa tänne on tulossa muutama tyttö Los Angelesista kolmen maissa. Mehän voisimme porukalla mennä yläkertaan hieman juhlimaan. Lupaan, että on hauskaa...

– Ja koko jutustelun ajan Trump piti puhelimensa mikrofonia auki ystävän vaimon linjalle, jota tämä kuunteli, Wolff kuvaa juonta.

Wolff huomauttaa, että yksi presidentin kaverista kuvaili Trumpilla olevan paljon yhteistä ex-presidentti Bill Clintonin kanssa.

– Paitsi, että Clintonilla oli kunnioitusta herättävä julkisivu, Trumpilla ei.

Kirjan seksiväitteistä uutisoinut arvostettu Independent-lehti kyseenalaistaa silti Wolffin kirjan sisällön uskottavuutta. Toisaalta Wolff myös itse antaa osan sisällön tulkitsemisen vastuusta lukijalleen.

– Joskus olen antanut haastateltavien kertoa oman versionsa, ja antanut lukijan itse tehdä johtopäätöksensä. Toisissa tapauksissa olen todisteiden ja useiden luotettavien lähteiden kautta päätynyt uskomaan, että tapahtumat ovat menneet kuten on kerrottu, Wolff kirjoittaa teoksensa esipuheessa.

Vaikka muun muassa Trump on jo kiistänyt julkitulleita kirjan väitteitä, ei kukaan toistaiseksi ole kiistänyt väitteitä ystävien vaimojen viettelemisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?