Presidentti Trump lääkäriin ensi viikolla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Presidentti Trump lääkäriin ensi viikolla

Valkoinen talo aikoo tiedottaa presidentin lääkärintarkastuksen tuloksista sen jälkeen, kun kaikki tutkimukset on tehty.

Sarah Sanders veti torstaina tiedotustilaisuuden, jossa nähtiin presidentti Trumpin videoviesti.­

5.1.2018 10:45

Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille tehdään ensi viikolla lääkärintarkastus. Valkoisen talon lehdistöpäällikkö ei eilisillan tiedotustilaisuudessa ottanut kantaa siihen, liittyykö tarkastukseen fyysisen kunnon lisäksi presidentin henkisen tasapainon arviointi.

Presidentin lehdistöpäällikkö Sarah Sanders kertoi, että Valkoinen talo aikoo tiedottaa presidentin lääkärintarkastuksen tuloksista sen jälkeen, kun kaikki tutkimukset on tehty. Sanders kuittasi epäilevän kysymyksen presidentin kyvystä hoitaa tehtäväänsä naurettavaksi ja häpeälliseksi.

– Hän on erittäin vahva ja hyvä johtaja. Siksi viime vuosi oli niin menestyksellinen, ja odotamme suuria saavutuksia myös alkaneena vuonna.

Trumpin käyttäytyminen ja mielenterveys ovat jälleen viime päivinä aiheuttaneet laajaa keskustelua, myös Yhdysvaltain ulkopuolella.

Yhdysvaltalaismediat kertoovat että useat Yhdysvaltain kongressin jäsenistä saivat noin kuukausi sitten asiantuntija-arvion presidentin mielenterveydestä. Arvio liittyy huoleen siitä, onko presidentti kyvykäs hoitamaan vastuullista tehtäväänsä vai onko hänen toimintansa vaaraksi maan turvallisuudelle.

Joulukuussa yhdysvaltalaismediat kertoivat, että lääkärintarkastus tapahtuisi 12. tammikuuta, eli ensi viikon perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?