CNN: Kohukirja Trumpista ja hänen lähipiiristään kauppoihin jo perjantaina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Kohukirja Trumpista ja hänen lähipiiristään kauppoihin jo perjantaina

Alun perin oli tarkoitus, että kirja julkaistaan vasta ensi viikolla.

Presidentti Donald Trump.­

4.1.2018 23:52

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista ja hänen lähipiiristään kertova kohuttu kirja on tulossa myyntiin jo perjantaina aamulla Yhdysvaltain aikaa. Asiasta kertoo uutiskanava CNN:lle kustantamon edustaja. Alun perin oli tarkoitus, että kirja julkaistaan vasta ensiviikolla.

Toimittaja Michael Wolffin kirjasta on julkaistu jo etukäteen tietoja, jotka ovat herättäneet paljon huomiota. Kirjassa muun muassa Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon moittii presidenttiä kovasanaisesti.

Aiemmin kerrottiin, että Trump pyrkii estämään kohukirjan julkaisun. Kirjassa esitetään Trumpista ja hänen lähipiiristään rajuja väitteitä.

Trumpin asianajaja on lähettänyt kirjan kirjoittajalle ja kustantajalle kirjeen, jossa vaaditaan pidättäytymään kirjan tai sen osien julkaisusta. Kirjeen mukaan kirja sisältää vääriä tai perusteettomia väitteitä Trumpista.

Kirjeessä myös vihjataan mahdollisista oikeustoimista, mutta CNN:n mukaan oikeusjuttu on kuitenkin epätodennäköinen.

"Bannon on menettänyt järkensä"

Kieltovaatimus tuli päivä sen jälkeen, kun presidentin asianajaja syytti presidentin entistä strategiapäällikköä Steve Bannonia vaitiolosopimuksen rikkomisesta. Yhdysvaltalaisten medioiden mukaan asianajaja kirjoitti Bannonille kirjeen, jossa tätä vaaditaan lopettamaan salaisten tietojen vuotaminen. CNN:n mukaan kirjeessä sanotaan, että oikeustoimet seuraisivat pikaisesti.

Bannonia on haastateltu Wolffin kirjaan, jossa hän ennakkoon julkaistujen otteiden mukaan muun muassa syyttää Trumpin poikaa "maanpetoksellisesta" tapaamisesta venäläisten kanssa.

Presidentti Trump on kommentoinut paljastuksia sanoen Bannonin menettäneen järkensä. Bannon puolestaan totesi keskiviikkona radio-ohjelmassaan, että "presidentti on hieno mies" ja että Bannon tukee tätä milloin vain.

Kirjan mukaan Trump ei uskonut voittavansa Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Kirjassa väitetään myös Trumpin aluksi kauhistuneen siitä, että hänet valittiin presidentiksi.

Wolff haastatteli Fire and Fury -kirjaansa varten Trumpia sekä yli 200:aa presidentin lähipiiriläistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?