Trump vastaa Steve Bannonin maanpetos­syytöksiin: ”Hän on menettänyt järkensä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump vastaa Steve Bannonin maanpetos­syytöksiin: ”Hän on menettänyt järkensä”

Presidentti Donald Trump kommentoi lausunnossaan Steve Bannonin uutuuskirjassa esittämiä syytöksiä.

3.1.2018 21:01

Valkoisen talon keskiviikkona julkaisemassa lausunnossa Trump arvioi Bannonin menettäneen järkensä.

– Steve Bannonilla ei ole mitään tekemistä minun tai presidenttiyteni kanssa. Hänen saadessaan potkut hän ei menettänyt pelkästään työpaikkaansa vaan myös järkensä, Trump toteaa lausunnossa uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Steve ei edusta kannattajakuntaani vaan pelkästään itseään, Trump jatkoi.

Trumpin päästrategin paikalta elokuussa eronnutta ja ennen vaaleja tärkeänä neuvonantajana toiminutta Bannonia haastatellaan ensi viikolla ilmestyvässä toimittaja Michael Wolffin kirjassa Fire and Fury – Inside the Trump White House. Brittilehti The Guardian pääsi tutustumaan kirjaan etukäteen.

  • Katso otteita kirjasta alla olevalta videolta:

Bannon kuvailee kirjassa Trumpin pojan Donald Trump Jr.:n, vävyn Jared Kushnerin ja entisen kampanjapäällikön Paul Manafortin tapaamista venäläisten kanssa Trump Tower -pilvenpiirtäjässä ennen vaaleja maanpetokselliseksi. Kremliä lähellä oleva venäläisasianajaja houkutteli kolmikon tapaamiseen lupaamalla vahingollista tietoa vastaehdokas Hillary Clintonista.

– Vaikka et olisi ajatellut sen olevan maanpetoksellista, tai epäisänmaallista, tai helvetin pahaa, ja minä satun ajattelemaan sen olevan kaikkea tätä, niin sinun olisi pitänyt soittaa FBI:lle saman tien, Bannon sanoo kirjassa.

Steve Bannon puhuu ensi viikolla julkaistavassa uutuuskirjassa.

Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut ovat vahvistaneet Venäjän pyrkineen vaikuttamaan viime vuoden presidentinvaaliin muun muassa hakkeroimalla Clintonille ja demokraattipuolueelle vahingollisia tietoja. Liittovaltion poliisi FBI selvittää parhaillaan, tekikö Trump tai tämän kampanja yhteistyötä venäläisten kanssa rikollisissa puuhissa.

Valkoisesta talosta lähtönsä jälkeen Breitbart-verkkojulkaisun johtoon palannut Bannon on kertonut julistavansa sodan republikaanien puolue-eliittiä vastaan. Äärioikeistolaisista mielipiteistään tunnettu Bannon kuului Trumpin kampanjan ja presidentin lähipiirin kiistellyimpiin hahmoihin.

Reutersin mukaan Trump on jatkanut yksityisiä keskustelujaan Bannonin kanssa tämän saamien potkujen jälkeenkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?