Iranin televisio: mielenosoituksissa kuollut 10 ihmistä eilisen jälkeen

rac

Julkaistu:

Aiemmin kerrottiin neljästä kuolonuhrista, mutta sitten Tuyserkanin kaupungista kiiri huonoja uutisia.
Iranin valtiollisen television mukaan maan mielenosoituksissa on eilisen jälkeen kuollut jo kymmenen ihmistä. Aiemmin oli kerrottu neljästä uhrista, mutta uusien tietojen mukaan Tuyserkanin kaupungissa on kuollut kuusi ihmistä lisää.

Uutistoimisto Ilnan mukaan mielenosoittajat olivat sytyttäneet tuleen Takestanin kaupungissa sijaitsevan pappiskoulun ja hallituksen rakennuksia. Iranin yleisradioyhtiön mukaan Dorudissa kuoli kaksi ihmistä törmäiltyään varastetulla paloautolla.

Presidentti Hassan Ruhani varoitti uudessa lausunnossaan, että Iranin kansa tulee "vastaamaan mellakoitsijoille ja lainrikkojille". Ruhanin mukaan mielenosoittajat edustavat vähemmistöä, jotka huutavat iskulauseita lakia ja kansan tahtoa vastaan, loukaten vallankumouksen arvoja.

Korkeiden elinkustannusten vastustamisesta alkaneet protestit ovat levinneet eri puolille maata ja muuttuneet islamilaisen hallinnon vastaisiksi. Valtion media vaikeni aluksi mielenosoituksista mutta esitti niistä kuvaa eilisestä alkaen. Kuvissa näkyi nuoria miehiä kivittämässä pankkeja ja ajoneuvoja sekä Iranin lippua polttava mies.