Sankarisotilas kuoli New Yorkin palossa – pormestari ylistää Twitterissä: ”Hän antoi elämänsä pelastaessaan naapureitaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sankarisotilas kuoli New Yorkin palossa – pormestari ylistää Twitterissä: ”Hän antoi elämänsä pelastaessaan naapureitaan”

Lomalla ollut Emmanuel Mensah, 28, oli kouluttautumassa sotilaspoliisiksi.

31.12.2017 2:47

New Yorkin pormestari Bill de Blasio ylistää lomalla ollutta sankarisotilasta, joka kuoli pelastaessaan naapureitaan New Yorkin tämän viikon tulipalossa.

Lapsen hellaleikeistä käynnistyneessä ja nopeasti levinneessä palossa kuoli ainakin 12 ihmistä. Se oli kaupungin tuhoisin rakennuspalo yli 25 vuoteen.

– Sotamies Emmanuel Mensah oli ensimmäisen sukupolven maahanmuuttaja, sotilas ja newyorkilainen. Hän antoi elämänsä pelastaessaan naapureitaan Bronxin tulipalossa, de Blasio kirjoittaa Twitterissä.

– Hänen sankaruutensa on esimerkkinä kaupungin parhaista. Lepää rauhassa.

Mensah, 28, oli CNN:n mukaan tullut rakennuksesta jo kaksi kertaa ulos ja mennyt takaisin. Kolmannella kerralla hän ei enää löytänyt tietä ulos.

– Ajattelin, että sotaväen miehenä hän oli jo saattanut päästä ulos. Mutta kuten sanoin, se on Jumalan käsissä, Mensahin isä Kwabena Mensah kommentoi perjantaina.

– Isänä on aina oltava surullinen, kun saa tuollaisia uutisia omasta pojasta. Ajattelin, että ehkä hän palaa takaisin, mutta valitettavasti asia onkin toisin.

New Yorkin kansalliskaartissa palvellut Mensah oli kouluttautumassa sotilaspoliisiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?