Expressen: 30 vuotta nuoremman miehen perässä muuttanut suomalainen Marja, 70, kuvailee Gambiaa naisten ”seksitaivaaksi”

Lapista maailmanympärysmatkan kautta Gambiaan päätynyt Marja on onnellisesti aviossa gambialaisen miehensä kanssa. Miehen mukaan sielunkumppaneiden ikäerolla ei ole merkitystä.

29.12.2017 22:30

Suomalaiseksi feministiksi itseään kuvaileva Marja ei olisi ikinä uskonut asettuvansa maahan, jossa naisten ympärileikkaus ja lasten selkäsaunat ovat sallittuja. Vaan toisin kävi, kun ennustajaeukko Balilla kertoi Marjan löytävän rakkauden Gambiasta. Suomalaisen Marjan tarinan kertoo Gambiassa vieraillut ruotsalaislehti Expressen.

Marja tapasi noin 40-vuotiaan ravintoloitsijan Dodon kaksi vuotta sitten. Miehen tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta hänen arvellaan olevan 43-vuotias. Rakkaus roihahti niin, että pari avioitui viikko tapaamisensa jälkeen. Osuutta asiaan oli myös miehen äidillä, jonka mielestä vain aviopari voi nukkua samassa sängyssä.

Aiemmin tällä viikolla Expressen kertoi myös ruotsinsuomalaisesta Maire Pehkosesta, 72, joka yrittää saada 34-vuotiaan aviopuolisonsa Gambiasta kotiin Ruotsiin. Ilta-Sanomien juttu aiheesta löytyy täältä.

Gambia on vain viimeisin etappi Marjan elämän seikkailussa

Marjan päätyminen Manner-Afrikan pienimpään maahan tuntuu luontevalta jatkumolta hänen elämäntarinalleen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan 70-vuotias Marja työskenteli liki 30 vuotta Pohjois-Suomessa kieltenopettajana. 80-luvun lopulla levottomat jalat haikailivat kohti uutta seikkailua, joten hän irtisanoutui työstään, myi omaisuutensa ja lähti maailmanympärysmatkalle.

Expressen kertoo, että Marja tapasi Dodon lomamatkalla miehen omistamassa ravintolassa Gambiassa. Marjan mukaan mies ei halua Eurooppaan, joten he asuvat tämän kotimaassa. Juuri nyt yritys on taloudellisesti epävakaa, joten pariskunta elää Marjan tuloilla, joita hän saa yrityksestään ja Suomesta saatavasta eläkkeestään. Dodon asumisen ja puhelinlaskujen lisäksi Marja auttaa miehen äitiä, siskoa ja siskon kahta lasta.

Dodolle Marja on ”Allahin lahja”

Vaikka ikäeroa on 30 vuotta, Dodo ei halua takertua siihen. Ennemmin hän kuvaa paria ”sielunkumppaneiksi” ja Marjaa ”Allahin lahjaksi.” Ikäero ei vaivaa myöskään siksi, että avioliitot nuorten gambialaismiesten ja iäkkäämpien hollantilais- ja brittinaisten kanssa ovat alueella tavallisia, joten pariskunta ei ole poikkeuksellinen näky katukuvassa. Kun suomalaiset ystävät ja sukulaiset kuulivat Marjan avioaikeista, he varoittivat tämän joutuvan vielä huijatuksi. Marja itse vakuuttaa olevansa tietoinen ilmiön kääntöpuolesta.

– On myös heitä (länsimaisia naisia), jotka ovat tosissaan, mutta myös heitä, jotka ostavat seksiä. Mutta toisaalta, meillä Suomessakin on naisia, jotka menevät naimisiin ja pysyvät liitossa rahan takia, Marja kertoo Expressenille.

– Jotkin länsimaalaiset naiset tuntevat tulleensa seksitaivaaseen, koska ovat löytäneet niin hyvät rakastajat täältä. Olen valittanut miehelleni hänen ammatillisesta kunnianhimostaan. Ennen tapaamistamme hän teki töitä paljon, minkä vuoksi hän ei ollut niin kokenut rakastaja. Jos ihan suoraan sanotaan, jotkin pyrkyrit ovat harjoitelleet kovasti naisten tyydyttämistä, Marja sanoo.

Marja käyttää pyrkyrimiehistä sanaa ”bumbster”, joka on englannin kieleen vakiintunut termi turisteja hätyyttelevistä nuorista gambialaismiehistä. Monet heistä ovat työttömiä tai vähävaraisia ja toivovat hyötyvänsä ulkomaalaisista taloudellisesti. Joskus kohtaamiset johtavat ihmissuhteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?