Ulkomaat

Poliisiauto räjäytettiin poliisiaseman edessä Malmössä: ”Katu tärähti”

Julkaistu: , Päivitetty:

RUOTSI
Poliisi on eristänyt ison alueen poliisiaseman ympäriltä Malmössä Ruotsissa.
Malmön pohjoisosan Värnhemstorgetin poliisiaseman edessä on räjäytetty poliisiauto noin kello 20.25 Suomen aikaa perjantaina. Räjähdyksessä ei ole loukkaantunut kukaan.

– Auton koko oikea puolisko on räjäytetty. Myös sen takaosa. Autosta nousee käry ja se palaa, kertoo silminnäkijä Kvällspostenille.

Auto oli parkkeerattuna Sallerupsvägenille kun siihen iskettiin räjähteellä perjantaina illalla.

Poliisin pommiryhmä on paikalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aftonbladetin tietojen mukaan kaksi epäiltyä on otettu kiinni.

– Kun poliisiauto räjäytetään tällä tavoin on kyse hyökkäyksestä koko oikeuslaitosta kohtaan, jyrähti Malmön pohjoisen alueen poliisipäällikkö Andy Roberts.

Poliisin mukaan alueella ei ole enää vaaraa vaan tapausta pidetään yksittäisenä iskuna.

Malmön poliisin virkaa tekevä poliisipäällikkö Mats Karlsson reagoi voimakkaasti Twitterissä iskuun:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt ylittyi raja. Yhteiskunnan täytyy vastata kunnolla tähän hulluuteen.
Myös Ruotsin sisäministeri Morgan Johansson on reagoinut tapahtuneeseen:

– Hyvin vakava isku poliisia vastaan Malmössä ... Se, mitä tiedän Malmön poliiseista on, etteivät he sivuuta tätä asiaa, vaan laittavat kovan kovaa vastaan ja lisäävät painetta rikollisia kohtaan, tviittasi ministeri.
Sosiaalisessa mediassa kuvaillaan räjähdyksen voimaa: ”Katu tärähti”, kirjoittaa lähellä asuva. ”Se ei ollut mikään ilotulite, vaan jotain voimakkaampaa”. ”Joku räjäytti poliisiauton”.

Kadun toisella puolen asuva henkilö kertoo Aftonbladetille olleensa kotona, kun hän kuuli voimakkaan räjähdyksen ja ikkunasta välähti kirkas valo.

– Se oli järkyttävän kova. Auton moottoritilasta nousee yhä savua. Nyt kuulee paljon ilotulituksen ääniä, mutta tämä oli jotain paljon voimakkaampaa.

Hän ei ehtinyt nähdä, kuka asetti räjähteen.

– Näin poliisien ryntäävän kadulle. He sulkivat kadun ja tutkivat lähellä olleet ihmiset, kyselivät silminnäkijöitä ja sellaista. Olen jo pitkään pohtinut, onko turvallista asua poliisin lähellä Malmössä.

Malmössä on huolestuttu viime päivinä selvittämättömistä joukkoraiskauksista. Viime yönä tehtiin jo neljäs joukkoraiskaus runsaan kuukauden aikana. Poliisi ei ole onnistunut selvittämään tekoja.

Malmö on myös yksi Ruotsin kaupunkeja, joissa viime vuosina etenkin rikollisjengien välisissä yhteenotoissa on ammuttu hengiltä useita ihmisiä. Myös näistä rikoksista iso osa on selvittämättä.