Madeleine McCannin äiti muistelee joulua ennen tyttärensä katoamista: ”Se oli viimeinen lahja, jonka näin hänen avaavan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Madeleine McCannin äiti muistelee joulua ennen tyttärensä katoamista: ”Se oli viimeinen lahja, jonka näin hänen avaavan”

Keväällä 2007 kadonnut Madeleine McCann olisi nyt 14-vuotias. Tytön äiti Kate McCann kertoo Telegraphille joulun olevan kadonneen lapsen perheille poikkeuksellisen raskasta aikaa.

Madeleinen katoamisilmoitus äitinsä Kate McCannin kuvan vieressä.­

28.12.2017 23:02

Vuonna 2007 kadonneen Madeleine McCannin äiti Kate vietti puolisonsa Gerryn kanssa tänä vuonna 11. joulua ilman tytärtään.

– Kaltaisillemme perheille, joiden täytyy elää kadonneen lapsen – tai kenen tahansa kadonneen sukulaisen – tuskan kanssa joulu voi olla valtavan raskasta aikaa, Kate McCann kuvaili tuntemuksiaan kaksi päivää ennen joulua Telegraphille.

Hän muistaa yhä viimeisen joulun, jonka hän sai viettää yhdessä tyttärensä kanssa. Tuolloin kolmevuotias Madeleine oli juuri alkanut oppia joululauluja ja yksi hänen suosikeistaan oli Petteri Punakuono.

Sinä jouluna vanhemmat olivat ostaneet Madeleinelle ja hänen kahdelle pikkusisarelleen leikkikeittiön, joka odotti paketissaan alakerrassa.

– Muistan hänen ilmeensä, kun hän tuli sisään. Hän oli niin innoissaan ja alkoi välittömästi valmistaa ateriaa meille. Se oli ihana hetki.

– Olen ostanut joululahjan Madeleinelle joka vuosi siitä lähtien, mutta se leikkikeittiö oli viimeinen lahja, jonka ikinä näin hänen avaavan. Ullakko on täynnä hänelle ostettuja lahjoja, kuten myös hänen vaatekaappinsa.

Madeleinella on myös ollut oma joulusukka sisarustensa joulusukkien rinnalla. Sukkaan sujautettavat lahjat valitaan huolella.

– Hän olisi teini-ikäinen nyt, joten yritän aina valita jotakin, joka olisi sopivaa ja josta hän ilahtuisi siitä huolimatta, minkä ikäisenä hän pääsee ne avaamaan.

Madeleinen huone on myös säilytetty ennallaan, vaikka Kate arveleekin, että nyt 14-vuotiaan Madeleinen makuun vaaleanpunainen prinsessahuone ei välttämättä enää olisi.

  • Katso alla olevalta arkistovideolta Madeleine McCannin vanhempien haastattelu.

Ensimmäisenä jouluna ilman Madeleinea vanhemmat joutuivat nieleskelemään kyyneleitä pikkusisarusten kysyessä heiltä, tuoko joulupukki isosiskon kotiin. Tuona jouluna Kate kertoo olleensa niin tunnoton, ettei pystynyt ostamaan lahjoja, kortteja tai pystyttämään joulukuusta. Nyt hän kertoo vuosi vuodelta pystyneensä tekemään hieman enemmän jouluvalmisteluita.

– Loppujen lopuksi meillä on myös kaksi muuta lasta, jotka ovat nyt 12-vuotiaita. He ansaitsevat joulun myös.

Jouluna 2008, vain vuosi Madeleinen katoamisen jälkeen vanhemmat etsivät tytärtään vuonna 2006 kuvatulla jouluvideolla, jolla Madeleine oli pukeutunut enkeliksi ja leikki sisarustensa Seanin ja Amelien kanssa. Videolla Madeleine myös opasti sisaruksiaan laulamaan ja taputtamaan käsiä oikeaan tahtiin.

Madeleine McCann katosi kolmevuotiaana toukokuussa 2007 Portugalin Praia da Luzissa. Katoamisen aikaan hän oli perheen loma-asunnossa nukkumassa vanhempien ollessa illallisella. Hänen etsintäänsä liittyvä poliisitutkinta on edelleen käynnissä. Viimeksi syyskuussa rikostutkintaan myönnettiin lisärahoitusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?