Israelin pääministeri väittää CNN:lle: Useat maat harkitsevat lähetystönsä siirtämistä Jerusalemiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Israelin pääministeri väittää CNN:lle: Useat maat harkitsevat lähetystönsä siirtämistä Jerusalemiin

Pääministeri ei tarkenna, mistä maista on kyse.

Gazan alueella on poltettu Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kuvia.­

23.12.2017 2:38

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun mukaan ”useat maat” harkitsevat suurlähetystönsä siirtämistä Jerusalemiin. Netanjahu kommentoi asiaa CNN:lle päivä sen jälkeen, kun YK:n yleiskokous hyväksyi päätöslauselman, jossa torjutaan Yhdysvaltain päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

– Puhumme nyt useista maista, jotka harkitsevat vakavasti sanovansa samaa kuin Yhdysvallat ja siirtävänsä suurlähetystönsä Jerusalemiin, Netanjahu väittää CNN:lle.

CNN:n haastattelussa Netanjahu ei kuitenkaan tarkenna, mitkä maat hänen mukaansa harkitsevat suurlähetystönsä siirtämistä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti joulukuun alkupuolella päätöksestään tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää lähetystö Tel Avivista Jerusalemiin.

Trumpin päätöstä on kritisoitu maailmanlaajuisesti ja se on herättänyt vastustusta ja kuohuntaa palestiinalaisalueilla. Myös palestiinalaiset pitävät Jerusalemia pääkaupunkinaan, ja kaupungissa on sekä muslimien että juutalaisten pyhiä paikkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?