Ulkomaat

Sairaalaan joutuneen senaattori John McCainin tilanne huolestuttaa – ”Hän on koko ajan heikompi”

Julkaistu:

Syöpää sairastava republikaanisenaattori John McCain joutui sairaalaan keskiviikkona.
Viime kesänä aivosyöpädiagnoosistaan kertonut McCain, 81, on poissa työstään tämän viikon ajan sairauteen liittyvien sivuoireiden vuoksi. McCainin kerrotaan olevan hoidettavana sotilassairaalassa Washingtonin ulkopuolella.

Senaattorin toimiston keskiviikkona lähettämässä tiedotteessa McCainin kerrottiin olevan kiitollinen lääkäreille saamastaan hoidosta, ja hänen vakuuteltiin toipuvan hyvin.

– Senaattori McCain odottaa pääsemistä takaisin töihin niin pian kuin mahdollista, tiedotteessa todettiin.

Kaapelikanava CNN:n haastattelemat lähteet kertovat kuitenkin olleensa viime aikoina huolissaan aggressiivisesta kasvaimesta kärsivän McCainin voinnista. McCainin olemusta ennen sairaalaan joutumista kuvaillaan ”koko ajan heikommaksi”, ja hänen kerrotaan istuneen hiljaa republikaanien tapaamisissa, joissa senaattori on yleensä käyttänyt puheenvuoroja.


McCainin ystävä ja senaattorikollega Lindsay Graham sanoo CNN:lle puhuneensa McCainin vaimon kanssa tämän tilanteesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minulla on hyvä tunne siitä, miten hoidot tehoavat hänen syöpäänsä. Mutta hoidoilla on huonot puolensa. Hänen pitää nyt levätä. Olen varma siitä että hän palaa ja työskentelee vielä pitkään, Graham toteaa.

Arizonan osavaltiota edustava McCain on Vietnamin sodan aikana vuosia sotavankina viettänyt sotasankari, joka kärsi vuoden 2008 presidentinvaalissa tappion demokraattien Barack Obamaa vastaan. Viime heinäkuussa McCainilta poistettiin silmän yläpuolelta verenhyytymä, ja operaation yhteydessä hänen todettiin sairastavan syöpää.

Viimeisen vuoden aikana McCain on kuulunut omaa puoluettaan edustavan presidentti Donald Trumpin näkyvimpiin arvostelioihin. Heinäkuussa McCain kaatoi republikaanien terveydenhuoltouudistuksen äänestämällä senaatissa puolueensa esitystä vastaan.