Republikaanipoliitikko löydettiin kuolleena Yhdysvalloissa – syytettiin teinitytön seksuaalisesta ahdistelusta

Julkaistu:

Republikaaneja edustaneen Dan Johnsonin kuoleman uskotaan olevan itsemurha.
Yhdysvalloissa Kentuckyn osavaltion edustajainhuoneessa republikaanien edustajana toiminut Johnson löydettiin keskiviikkona kuolleena autonsa luota ampumahaava päässään. Paikallinen sheriffi kertoi WDBR-kanavalle Johnsonin ajaneen Louisvillen lähellä sijaitsevan sillan luo ja ampuneen itseään kuolettavasti päähän.

Ennen epäiltyä itsemurhaa Johnsonia oli syytetty alaikäisen tytön ahdistelusta. Paikallisen kanavan haastattelema nainen kertoi pastorina toimineen Johnsonin suudelleen ja kosketelleen tätä uudenvuodenjuhlassa vuonna 2012.

Vain tunteja ennen kuolemaansa Johnsonin kerrotaan julkaissen Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa kiisti tapahtuneen. Aiemmin Johnson oli torjunut syytökset myös jutun julkaisseen kanavan haastattelussa.

Kuluneiden viikkojen aikana Yhdysvalloissa kymmenet poliitikot, Hollywood-vaikuttajat, media-alan edustajat ja julkisuuden henkilöt ovat joutuneet julkisten ahdistelusyytösten kohteeksi. Samalla viikolla republikaaneja edustanut ja teinityttöjen hyväksikäytöstä syytetty Roy Moore hävisi senaattorinvaalin Alabamassa.

Tapauksiin liittyvä kohu ja paljastuskampanja käynnistyvät sen jälkeen, kun lukuisat kuuluisat naiset syyttivät elokuvamoguli Harvey Weinsteinia ahdistelusta, hyväksikäytöstä ja raiskauksista. Viimeksi torstaina näyttelijätähti Salma Hayek kertoi olleensa yksi Weinsteinin uhreista. Samana päivänä dokumentaristi Morgan Spurlock myönsi itse syyllistyneensä naisten seksuaaliseen häirintään.

Juttua muokattu 15.12. klo 4.35: Johnson edusti republikaaneja Kentuckyn osavaltion edustajainhuoneessa.