Ulkomaat

Trumpin kohuavustaja irtisanoutui – WSJ: Raahattiin pois Valkoisesta talosta väkivalloin

Julkaistu:

Diili-ohjelmasta Yhdysvaltain presidentin rinnalle ponnahtanut Omarosa Manigault on Valkoisen talon mukaan irtisanoutunut.
Useiden yhdysvaltalaisten medialähteiden mukaan Omarosa Manigault Newmanin, 43, irtisanoutuminen ei sujunut siististi.

Manigault Newman tuli tunnetuksi Diili-ohjelmasta, ja hän esiintyi varsin vahvasti presidentti Donald Trumpin rinnalla hänen vaalikampanjansa aikana.

Manigault Newman oli yksi harvoista Trumpin hallinnon tummaihoisista työntekijöistä ja ainoa tummaihoinen nainen.

Valkoinen talo tiedotti keskiviikkona Manigault Newmanin irtisanoneen itsensä. Trumpin lehdistösihteeri Sarah Sanders kertoi medialle, että Manigault Newman irtisanoutui ”kohdistaakseen mielenkiintonsa muihin työmahdollisuuksiin.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Virallisesti entisen Diili-kilpailijan titteli oli ”presidentin avustaja ja Valkoisen talon julkisen yhteydenpidon viestintäpäällikkö”. Manigault Newmanin työnkuvaa ehdittiin kuitenkin useaan otteeseen ihmetellä julkisuudessa kuluneen vuoden aikana.

CNN:n mukaan Manigaultin lähtö alkoi olla varmaa, kun Trumpin kansliapäälliköksi nousi ex-kenraali John Kelly. Kelly liki ensitöikseen kielsi Manigaultilta osallistumisen korkean tason tapaamisiin, joihin nainen oli aiemmin marssinut lupaa kysymättä.


Kohua nostatti myös se seikka, että aiemmin tänä vuonna naimisiin mennyt Manigault Newman järjesti hääkuvauksensa Valkoisessa talossa, jonka johdosta 39 henkinen seurue vaelsi ympäri Ruusupuutarhaa ja presidentin tiloja valokuvia napsien.

Wall Street Journalin mukaan Manigault Newmanin irtisanoutuminen ei sujunut siististi, vaan hänet jouduttiin poistamaan Valkoisesta talosta väkivalloin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Urban Radio Networksin Valkoisessa talossa työskentelevä konkaritoimittaja April Ryan twiittasi, että Kellyn ja Manigault Newmanin välillä nähtiin raivoisa yhteenotto, jonka aikana Manigault Newman kiroili, solvasi ja vaati pääsyä presidentti Trumpin puheille.
Ryanin twiittien mukaan Kelly oli todennut tämän olevan mahdotonta ja Trumpin olevan jo tietoinen tapahtumista. Wall Street Journalin lähteiden mukaan tämän jälkeen Manigault Newman oli poistettu voimakeinoja käyttäen Valkoisesta talosta.

Ryan twiittasi aiemmin, että poistajana olisi ollut Salainen palvelu. Tähän Salainen palvelu vastasi Twitterissä, että he eivät ole Manigault Newmania poistaneet tiloista, vaan vain poistaneet tämän kulkuluvat toiminnasta.