Kongressiedustaja joutui eroamaan Yhdysvalloissa – tarjosi avustajalleen miljoonia lapsen synnyttämisestä

Kongressiedustaja Trent Franks on eronnut tehtävästään skandaalin vuoksi.

Kongressiedustaja Trent Franks joutui eroamaan tehtävästään kohun seurauksena.

9.12.2017 4:23

Edustajainhuoneessa Arizonan edustajana toiminut republikaani Franks joutui tällä viikolla kohun keskelle Politico-verkkolehden kerrottua tämän tehneen sopimattomia ehdotuksia naispuolisille avustajilleen. Perjantaina Franks ilmoitti luopuvansa tehtävästään välittömästi sen jälkeen, kun edustajainhuone oli aloittanut asiasta tutkinnan.

Lehden mukaan kaksi Franksin entistä alaista kertoivat tämän ehdottaneen heille sijaissynnyttäjänä toimimista itselleen ja vaimolleen. Pariskunnan kerrotaan kärsineen vuosien ajan lapsettomuudesta. Politicon mukaan alaisille oli jäänyt epäselväksi, ehdottiko Franks heille seksin harrastamista kanssaan vai lapsen saamista keinohedelmöityksen kautta.

Amerikkalaislehti Washington Post kertoi perjantaina yhden Franksin alaisista kertoneen tämän tarjonneen viittä miljoonaa dollaria eli noin 4,2 miljoonaa dollaria lapsen synnyttämisestä. Aikaisemmin nainen oli kertonut saman asian myös uutistoimisto AP:lle.

Yhdysvalloissa on viime aikoina käyty kiivasta keskustelua poliitikkojen, mediajulkkisten ja Hollywood-tähtien harjoittamasta seksuaalisesta ahdistelusta. Myös useat kongressiedustajat ovat joutuneet vaikeuksiin ahdistelupaljastusten seurauksena. Viimeksi torstaina minnesotalainen demokraattisenaattori Al Fraken joutui eroamaan tehtävästään ahdistelusyytösten vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?