Ulkomaat

Da Vincin taulu myytiin viime kuussa ennätyshintaan – Lehdet: todelliseksi ostajaksi paljastui Saudi-Arabian kruununprinssi

rac

Julkaistu:

Arabiemiraatteihin Abu Dhabiin avattu Louvre-museo on ilmoittanut taulun tulevan esille sen tiloihin.
Viime kuussa ennätyshintaan huutokaupatun Leonardo da Vincin taulun todellinen ostaja on Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman, kertovat Wall Street Journal ja New York Times. Lehtien mukaan ostajaksi asiapapereihin merkitty toinen saudiprinssi toimi vain kruununprinssin välikätenä.
  • Kuvaa huutokaupasta on nähtävissä yllä olevalla videolla.

Da Vincin noin vuodelta 1500 peräisin oleva Jeesusta esittävä taulu, Salvator Mundi, myytiin ennätykselliseen 450 miljoonan dollarin (noin 381 miljoonan euron) hintaan Christie'sin huutokaupassa. Kyseessä on yksi harvoista da Vincin teoksista, joka on yksityisomistuksessa.

Arabiemiraatteihin Abu Dhabiin avattu Louvre-museo on ilmoittanut taulun tulevan esille sen tiloihin.


Kruununprinssi Mohammed on aloittanut Saudi-Arabiassa näyttävän poliittisen uudistuskampanjan. Hän pidätytti aiemmin syksyllä suuren joukon prinssejä, poliitikkoja ja liikemiehiä korruptiosyytösten takia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kallis tauluostos voi olla kruununprinssille hankala myös siksi, että islam suhtautuu kielteisesti ihmisen kuvaamiseen taiteessa. Erityisesti tämä koskee profeettoja, jollainen Jeesus muslimeille on.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt