Ulkomaat

2000 delfiinin jättiparvi sai meren ”kiehumaan” Etelä-Afrikassa – harvinainen näky tallentui videolle

Julkaistu:

Etelä-Afrikka
Etelä-Afrikan lounaisrannikolla sijaitsevan Kapkaupungin edustalla on liikkunut valtava parvi delfiinejä.
Merenkulkijoiden keskuudessa tunnetun tarinan mukaan delfiiniparvien uskotaan tuovan aluksille hyvää onnea.

Jos näin on, voivat Kapkaupungin edustalla hiljattain liikkuneet merenkulkijat katsoa saaneensa onnea suorastaan roppakaupalla. Alueella on liikkunut valtava, jopa 2000 yksilön suuruiseksi arvioitu parvi delfiinejä, joka tallentui merellä aamunsarastuksessa liikkuneen moottoriveneilijän videolle.

KameraOnen julkaisemalla videolla näkyy, kuinka jättimäisen delfiiniparven liikkuminen vedenrajassa saa meren kuohumaan aivan kuin se olisi kuumentunut kiehumispisteeseen asti. Näin ei kuitenkaan ole, sillä veden kiehumispiste on sata astetta. Kapkaupungin leveysasteilla meriveden lämpötila liikkuu parhaillaan noin 17 asteen tuntumassa.

Kapkaupungin edustalla määrätietoisesti samaan suuntaan edenneiden delfiinien täsmällisestä lajista ei ole täyttä varmuutta. Valaisiin kuuluvien delfiinien heimoon kuuluu lukuisia eri lajeja ja niitä esiintyy kaikissa maailman merissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomen leveysasteilla delfiinit ovat kuitenkin erittäin harvinaisia. Viimeisin varmistettu havainto Suomen aluevesillä uineista delfiineistä on tehty marraskuussa 2006, jolloin valaskaksikko ihmetytti Korppoon saaristokeskuksen edustalla ja sen lähivesillä. Valkonokkadelfiineiksi tunnistettu kaksikko hukkui noin puolitoista viikkoa ensihavainnon tekemisen jälkeen kalaverkkoihin Saaristomerellä.

Sittemmin delfiinejä on voinut Suomessa nähdä Särkänniemen delfinaariossa, joka kuitenkin lopetti toimintansa vuonna 2016. Särkänniemessä eläneet delfiinit Delfi, Eevertti, Leevi ja Veera siirrettiin Ateenan lähellä sijaitsevaan Attica Park -delfinaarioon, jossa 37-vuotias urosdelfiini Delfi kuoli tammikuussa ilmeisesti sydänpysähdykseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt