Ulkomaat

Ahdistelusta syytetty senaattori Al Franken eroaa

Julkaistu: , Päivitetty:

USA
Yhdysvaltain demokraatteja edustava senaattori Al Franken eroaa tehtävästään.
Franken kertoi päätöksestään torstaina illalla. Hän kertoi, että osa hänestä esitetyistä ahdisteluväitteistä ei pidä paikkaansa ja osan hän muistaa eri lailla kuin on väitetty.

– Tiedän sydämessäni, että en ole tehnyt senaattorina mitään, joka tuottaisi häpeää senaatille. Joka tapauksessa aion lähiviikkoina jättää paikkani Yhdysvaltain senaatissa, Franken kertoi.

Hänen demokraattikollegansa senaatissa olivat aiemmin keskiviikkona vaatineet ahdistelukohun kohteena olleen Frankenin jättävän tehtävänsä. Franken edustaa Minnesotan osavaltiota.

Franken, 66, on entinen koomikko ja toista kautta senaattorina. Häntä oli pidetty yhtenä demokraattinen tulevaisuuden lupauksista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Frankenin lähtö antaa samalla republikaaneille mahdollisuuden tavoitella senaattorinpaikkaa Minnesotassa, jolloin republikaanien niukka enemmistö senaatissa nousisi lukuihin 52–48.

Täytevaalit ovat kuitenkin vasta ensi vuoden marraskuussa. Sitä ennen Minnesotan demokraattikuvernööri nimittää jonkun toisen demokraatin Frankenin tilalle.

Franken joutui ahdistelusyytösten kohteeksi kolme viikkoa sitten. Ainakin seitsemän naista on väittänyt hänen kourineen tai yrittäneen suudella heitä.

Väitteiden tultua ilmi, pyysi Franken anteeksi, mutta ilmoitti pysyvänsä senaattorina. Kun lisää ahdisteluväitteitä tuli esiin, päätyi enemmistö senaatin demokraateista kuitenkin vaatimaan Frankenin eroa.