Ulkomaat

Jättimielenosoitus käynnissä Brysselissä – tuhannet katalaanit vaativat EU:ta heräämään

Julkaistu:

Belgia
Brysselissä aivan EU:n hallintokorttelin tuntumassa tuhannet katalaanit osoittavat tänään mieltään Katalonian itsenäisyyden puolesta ja vaativat poliittisten vankien vapauttamista.
Cinquantenairen puiston laidat ovat täynnä tilausbusseja, sillä moni on taittanut yli 10-tuntisen matkan Ranskan halki teitä pitkin. Puistoon on kerääntynyt ainakin tuhansia ihmisiä. Ennakkotietojen mukaan paikalle odotettiin jopa 20 000–30 000:ta ihmistä.

Mielenosoittajat vaativat EU:ta heräämään ja turvaamaan demokratian toteutumisen. Kataloniassa järjestetään kahden viikon päästä ennenaikaiset aluevaalit, joissa itsenäisyyden kannattajat tavoittelevat enemmistöä ja tukea hankkeelleen.

Mielenosoittajien joukossa huolta herätti se, ettei vaaleihin olisi tulossa kansainvälisiä vaalitarkkailijoita.

– Vapaus ja demokratia ovat koko EU:n perusarvoja ja sillä on merkitystä koko unionille mitä Kataloniassa tapahtuu, mielenosoitukseen osallistunut Elena Gaju herätteli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Brysseliin katalaanit on tuonut myös se, että Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont käy kampanjaa Belgiasta käsin. Puigdemont ja muut Belgiaan paenneet ex-aluejohtajat ovat ehdolla Katalonian ennenaikaisissa aluevaaleissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt