Ulkomaat

Kalifornian maastopalot levisivät rikkaiden ja kuuluisien alueelle – mediakeisari Murdochin viinitila jouduttiin evakuoimaan

Julkaistu:

Poliisit käyttivät kovaäänistä ja kulkivat koputtelemassa ovelta ovelle varmistaakseen, että Bel Airin vauraan alueen asukkaat poistuivat liekkien uhkaamista kartanoistaan.
Voimakkaasti leviävät maastopalot raivosivat Kalifornian osavaltion eteläosissa torstaina jo neljättä päivää. Yksi viimeisimmistä laajemmista paloista syttyi varhain keskiviikkoaamuna lähellä Los Angelesin vaurasta Bel Airin asuinaluetta, kertoo Reuters.
 • Kuvaa maastopalojen aiheuttamista tuhoista ja sammutustöistä on nähtävissä videolla jutun yläosassa.
Kuumien ja kuivien tuulten voimistamat liekit nuolivat 60 hehtaarin laajuista aluetta Bel Airissa sijaitsevien suurten asuinkiinteistöjen liepeillä. Ainakin kuuden kodin kerrottiin tuhoutuneen.


Palomiehet kamppailivat pelastaakseen liekkimeren tielle jääneitä luksustaloja, ja myös valtatie 405 jouduttiin sulkemaan tulen levittyä sen molemmin puolin.

Yksi maastopalojen reiteille osuneista tiloista oli mediamoguli Rupert Murdochin omistama Moraga Vineyards -viinitila. Tila evakuoitiin keskiviikkoaamuna liekkien edettyä sen alueelle, ja ilmeisesti ainakin yksi sen rakennuksista syttyi tuleen.


– Uskomme viinitarhan ja talon olevan edelleen kunnossa. Tarkkailemme tilannetta niin tarkasti kuin voimme ja olemme kiitollisia kaikkien palomiesten ponnisteluista, muun muassa News Corp- ja 21st Century Fox -yhtiöiden toimitusjohtajana tunnettu Murdoch kertoi Twitterissä julkaisemassaan lausunnossa.
AFP:n mukaan poliisit kiersivät rikkaiden ja kuuluisien suosimalla alueella ovelta ovelle varmistaakseen, että kaikki asukkaat poistuivat kartanoistaan. Evakuoinnin tehostamiseksi käytössä oli myös kovaääninen.

Laulaja Lionel Richien kerrottiin peruuttaneen konserttinsa, jotta hän pystyi auttamaan ex-vaimoaan pakenemaan Bel Airista. Evakuoitujen julkkisten joukossa olivat muun muassa koomikko Chelsea Handler sekä kenkäsuunnittelija ja tv-persoona Adrienne Maloof.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Evakuoinnin kohteena olivat myös muut Los Angelesin rikkaiden asuinalueet, jotka sijoittuvat kuuluisien Mulholland Drive - ja Sunset Boulevard -katujen väliselle alueelle. Seudulla sijaitseva Los Angelesin Getty-taidemuseo sulki ovensa ainakin torstain ajaksi, ja myös Kalifornian yliopiston kampus jouduttiin evakuoimaan.


Maastopalot raivosivat torstaina edelleen myös Los Angelesin länsipuolella sijaitsevassa Venturan piirikunnassa, jossa ne ovat ehtineet tuhota maanantaista lähtien yli 150 kotia. Tuhansien asuintalojen kerrottiin edelleen olevan vaarassa. Ihmisiä on evakuoitu ja koteja on tuhoutunut myös San Fernandon laaksossa.

Maastopalot eivät tiettävästi ainakaan toistaiseksi ole vaatineet ihmishenkiä, mutta Reutersin mukaan kolme palomiestä sai sammutustöissä sairaalahoitoa vaativia vammoja. Yhden Venturan paloja paenneen kerrottiin aiemmin saaneen surmansa liikenneonnettomuudessa.


Kalifornian kuvernööri Jerry Brown julisti osavaltioon hätätilan jo tiistaina. Presidentti Donald Trump kertoi keskiviikkona Twitterissä rukoilevansa maastopalojen tielle osuneiden puolesta.

Paloja vauhdittavien, autiomaasta puhaltavien tuulten odotetaan pysyvän voimakkaina koko loppuviikon ajan.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  2. 2

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  3. 3

   Kimmo Elomaata tutkinut poliisi hämmästyi: television kokoiseen ”Kimmo-sikaan” ja kahteen lippaaseen oli säästetty yli 10 000 euroa kolikoita

  4. 4

   Meghan purskahti hillittömään hihitykseen – pokka petti kesken prinssi Harryn puheen

  5. 5

   Kasmir puhuu yllättäen seksielämästään – tekee intiimin paljastuksen parisuhteensa petipuuhista: ”Halut saattaa olla ihan olemattomat”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

  2. 2

   Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata

  3. 3

   Seura: Vainaja ”heräsi henkiin” kahdesti

  4. 4

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  5. 5

   Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

  5. 5

   Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

  6. Näytä lisää