Ulkomaat

35 rabbia, pappia ja imaamia vaatii Twitteriä sulkemaan Trumpin käyttäjätilin

Julkaistu:

New Yorkissa toimivien uskonnollisten yhteisöjen johtajat vaativat teknologiayhtiötä kohtelemaan Yhdysvaltain presidenttiä samoilla säännöillä kuin muitakin asiakkaitaan.
Yhteensä 35 rabbia, pappia ja imaamia on vedonnut Twitteriin, jotta se poistaisi palvelustaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tilin. Asiasta kertovan Independentin mukaan New Yorkissa toimivat uskonnolliset johtajat ilmaisivat pyyntönsä Twitterille osoittamassaan kirjeessä.

Uskonnollisten johtajien mukaan yhtiö aiheuttaa vaaraa koko maailmalle, kun se sallii Trumpin julkaista viestejään palvelussa. Kirjeessään he kertovat edustavansa yhden maailman uskonnollisesti moniarvoisimman kaupungin yhteisöjä.

– Olemme syvästi huolissamme siitä, kuinka nykyinen presidenttimme käyttää Twitteriä alustana eripuraa lietsovalle ja harhaanjohtavalle kuvastolle, joka lietsoo uskontoon perustuvaa vihaa ja ennakkoluuloja, kirjeessä sanotaan Independentin mukaan.

– Vaadimme sinua, vallankumouksellisen teknologiayhtiön toimitusjohtajaa, ottamaan enemmän vastuuta, joka tulee vallan mukana sekä varmistamaan, että presidentti Trumpia koskevat samat vihapuheeseen liittyvät säännöt kuin muitakin Twitterin käyttäjiä, kirje jatkuu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirjeessä muistutetaan myös siitä, että Trump rikkoo lähes varmasti sääntöjä, joita Twitterin käyttäjät sitoutuvat noudattamaan palveluun rekisteröityessään. Uskonnollisten johtajien mukaan se, että Twitter kohtelee Trumpia toisin kuin muita, osoittaa eettisen johdonmukaisuuden puutetta ja aiheuttaa koko maalle vakavia seurauksia.

”Kyse ei ole vain abstraktista huolesta”

Twitter on myöntänyt kohtelevansa presidentin käyttäjätiliä eri tavalla kuin tavallisten asiakkaidensa tilejä. Tätä yhtiö on perustellut sillä, että Trumpin twiitit sisältävät uutisarvoa, minkä vuoksi niiden halutaan olevan ihmisten nähtävillä.

Kirjeen allekirjoittaneiden rabbien, pappien ja imaamien mielestä Twitterin käytäntö kasvattaa kuitenkin vihaa ja jakaa ihmisiä heidän johtamissaan yhteisöissä. He painottavat, että heidän pyynnössään ei ole kyse vain abstraktista huolesta.

– Me New Yorkin uskonnolliset johtajat saamme tuta presidentin vihantäyttämien Twitter-viestien vaikutukset käytännössä – raaputettuina synagogien oviin ja syljettynä hijabiin pukeutuneiden naisten päälle metrossa. Tästä syystä kirjoitamme teille pyytääksemme teitä varmistamaan, että yhtiönne tarjoaa tasapuolisen kohtelun presidentin käyttäjätilille liittyen hänen vihasisältöjä koskeviin sääntöihin kohdistuviin rikkeisiinsä.

Aiemmin myös Britannian parlamentin jäsenet ovat vaatineet Trumpia sulkemaan Twitter-tilinsä tai vaihtoehtoisesti Twitteriä tekemään sen presidentin puolesta. Parlamentaarikot ilmaisivat kantansa sen jälkeen, kun Trump oli jakanut Twitterissä äärioikeistolaisen Britain First -järjestön muslimivastaisia videoita.

Viestien sisältämien videoiden väitetään esittävän muslimeita suorittamassa kuohuttavia tekoja, mutta videoiden alkuperää ei ole vahvistettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt