Ulkomaat

Maltan tappava auto­pommi laukaistiin mereltä käsin – toimittajan murhasta syytetään kolmea miestä

Julkaistu:

Syytteessä on kolme miestä, jotka vakuuttavat olevansa syyttömiä saarivaltiota järkyttäneeseen veritekoon.
Maltalaisen toimittajan Daphne Caruana Galizian murhan tutkinnassa pidätettiin aiemmin tällä viikolla kymmenen henkilöä. Uutistoimisto Reuters kertoi keskiviikkona, että tutkijat ovat paljastaneet uuden yksityiskohdan tunnetun journalistin murhasta.

Caruana Galizia, 53, sai surmansa 16. lokakuuta, kun hänen autoonsa asetettu pommi räjähti saarivaltion pohjoisosissa sijaitsevan Bidnijan kylän läheisyydessä. Poliisilähteistä kerrottiin Reutersille, että pommi laukaistiin ilmeisesti mereltä veneestä lähetetyn tekstiviestin välityksellä.

Syytteet tapaukseen liittyen on nostettu kolmea miestä vastaan. Vince Muscat sekä veljekset Alfred ja George Degiorgio ovat vakuuttaneet olevansa syyttömiä. Tutkijat kuitenkin epäilevät, että George Degiorgio lähetti tekstiviestin saatuaan signaalin veljeltään Alfredilta.

Muita seitsemää pidätettynä olleita miehiä vastaan ei ole nostettu syytteitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Caruana Galizia oli tunnettu journalisti, joka kirjoitti valtavan suosittua blogia, jossa hän nosti esille muun muassa poliitikkoihin liittyviä korruptioepäilyjä.

Maltan hallitus on aiemmin luvannut miljoonan euron palkkion tiedoista, jotka johtavat henkirikokseen syyllistyneiden tuomioihin.

– Tämä on poikkeuksellisen tärkeä tapaus, joka vaatii poikkeuksellisia toimenpiteitä, hallituksen tiedotteessa todettiin.