Ministeri: Argentiinassa kadonneen sukellusveneen miehistö kuoli todennäköisesti räjähdyksessä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ministeri: Argentiinassa kadonneen sukellusveneen miehistö kuoli todennäköisesti räjähdyksessä

Miehistön hätäetsinnät on lopetettu.

44 miehistön jäsentä katosi argentiinalaisen ARA San Juan -sukellusveneen mukana 15. marraskuuta.­

6.12.2017 17:51

Argentiinan puolustusvoimat uskoo, että räjähdys aiheutti armeijan sukellusveneen ja sen 44 miehistön jäsenen katoamisen marraskuussa. Uutiskanava CNN:n mukaan asiasta kertoi maanantaina argentiinalaisessa televisio-ohjelmassa maan puolustusministeri Oscar Aguad. Mahdollisesta räjähdyksestä oli liikkunut spekulaatioita jo aiemmin.

Ministeri vahvisti haastattelussa, että kansainväliset ydinvoimajärjestöt olivat havainneet räjähdyksen lähellä paikkaa, jossa ARA San Juan -sukellusvene havaittiin viimeisen kerran ennen sen katoamista 15. marraskuuta. Ministerin mukaan äärimmäiset olosuhteet ja katoamisesta kulunut aika viittaa siihen, ettei miehistön jäseniä ole elossa.

– Tarkoitatteko siis, että he kaikki ovat kuolleet? haastattelija kysyi vielä ministeriltä.

– Juuri näin, Aguad vastasi.

Alla interaktiivinen läpileikkaus sukellusveneestä.

Ennen katoamistaan marraskuun 15. päivänä sukellusveneen oli määrä palata tukikohtaansa Mar de Plataan, mutta se ilmoitti, että alukseen oli päässyt vettä snorkkelin kautta. Vesi oli aiheuttanut aluksen akussa oikosulun.

Vielä sunnuntaina uutisoitiin, että laivasto oli alkanut tutkia uutta signaalia, joka havaittiin viime viikolla 950 metrin syvyydessä. Samana päivänä julkisuuteen vuoti raportti, jonka mukaan sukellusveneen snorkkeli oli päästänyt vettä sisäänsä jo kuluvan vuoden syyskuussa. Tuolloin vesi ei yltänyt aluksen hienovaraiseen akkujärjestelmään, mutta tiedot viittaavat siihen, että snorkkelissa oli vikaa.

Aguad sanoi, että sukellusveneen huolto on saattanut vaarantua, mutta lisäsi, ettei väitteitä ole vielä tutkittu.

Hätäetsinnät lopetettiin jo aiemmin, koska toivo siitä, että sukellusveneen 44 hengen miehistöstä löytyisi eloonjääneitä oli jo hiipunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?