Ulkomaat

Matkustajajuna ja tavarajuna törmäsivät Saksassa – useita loukkaantunut

Julkaistu: , Päivitetty:

Onnettomuus
Törmäys sattui tiistai-iltana Düsseldorfin lähellä Meerbuschissa.
Tavarajuna ja henkilöjuna törmäsivät tiistai-iltana Düsseldorfin lähellä Meerbuschissa, kertovat uutistoimisto Reuters ja saksalaislehti Bild. Lähistöllä asuvat ovat kuvailleet törmäyksen olleen niin kova, että heidän ikkunalasinsa helisivät.

Saksan liittovaltion poliisi kertoi pian tapahtuneen jälkeen uutistoimistoille, että 50 ihmistä on loukkaantunut törmäyksessä. Ensimmäisen tiedon jälkeen loukkaantuneiden määrästä on tullut julki vaihtelevia tietoja: Deutsche Bahn puhuu 20 loukkaantuneesta ja paikallisen pelastuslaitoksen mukaan loukkaantuneita on viisi. Myös pelastuslaitos kertoi kuitenkin myöhemmin Twitterissä, että 41 olisi saanut törmäyksessä lieviä, 3 keskivaikeita ja 3 vaikeampia vammoja.
Turma sattui noin kello 19.30 paikallista aikaa. Tarkka onnettomuuspaikka on Osterathin aseman alueella. Törmäykseen johtanut syy ei ole uutistoimisto AFP:n mukaan vielä selvillä.

Pelastajien pääsyä loukkaantuneiden luokse ovat vaikeuttaneet ilmassa roikkuvat ajojohtimet. Palokunta kertoo kuitenkin Twitterissä saaneensa yhteyden junassa oleviin matkustajiin.
Lehden mukaan onnettomuudessa ollut matkustajajuna on National Expressin taajamajuna. RE7-junavuoro oli matkalla Kölnistä Krefeldiin ja sen kyydissä oli tapahtumahetkellä 100–200 matkustajaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen törmäystä junankuljettaja oli National Expressin edustajan mukaan huomannut esteen raiteilla ja tehnyt hätäjarrutuksen. Tämän jälkeen hän oli Bildin tietojen mukaan mennyt veturista matkustamon puolelle ja kehottanut ihmisiä siirtymään junan takaosaan.

Kommentit

    Näytä lisää