Senaattori: Amerikkalaissotilaiden omaiset evakuoitava turvaan Etelä-Koreasta

rac

Julkaistu:

KOREA
Yhdysvaltalaissenaattorin mielestä Pentagonin täytyisi alkaa evakuoida pois Etelä-Koreassa olevia amerikkalaissiviileitä.
Senaatin puolustuskomitean jäsen, republikaanisenaattori Lindsey Graham kertoi sunnuntaina, että amerikkalaissotilaiden Etelä-Koreassa asuvat puolisot ja lapset olisi evakuoitava turvaan, kun konflikti Pohjois-Korean kanssa lähestyy.

– On hullua lähettää puolisoita ja lapsia Etelä-Koreaan kun ottaa huomioon Pohjois-Korean provokaatiot, kertoi Graham CBS:n Face the Nation -ohjelmassa sunnuntaina.

– Haluan, että he (Pentagon) lopettavat lähettämästä (sotilaiden) omaisia ja nyt olisi aika siirtää amerikkalaisomaisia pois Etelä-Koreasta.

Yhdysvalloilla on komennuksella Etelä-Koreassa 28 500 sotilasta. Koska Yhdysvaltain asevoimat on ammattiarmeija, seuraavat pidemmille komennuksille lähtevien sotilaiden perheet usein puolisoiden perässä kohdemaahan.

Keskiviikkona tilanne Korean niemimaalla jälleen kiristyi Pohjois-Korean tehtyä kokeen mannertenvälisellä ohjuksella.

– Olemme ajautumassa lähemmäs sotilaallista konfliktia, koska Pohjois-Korea edistyy mannertenvälisen ohjuksen ydinaseen kehittelyssä. Aika alkaa loppua, varoitti Graham.

Etelä-Korean aloittaa maanantaina vajaan viikon kestävän yhteisen, vuosittaisen ilmasotaharjoituksen Yhdysvaltain kanssa.

Etelä-Korean media levitti lauantaina kuvia maahan saapuvista Yhdysvaltain häivehävittäjä F-22 Raptoreista. F-22:n lasketaan olevan Yhdysvaltain tehokkain ja modernein hävittäjäkone. Etelä-Koreaan niitä saapui kuusi kappaletta. Lisäksi maahan tulee kymmenittäin muitakin Yhdysvaltain ensilinjan hävittäjä-, tiedustelu- ja pommikoneita.

Pohjois-Korea on tuominnut harjoitukset.

– Kyseessä on avoin provokaatio Pohjois-Koreaa kohtaan. Se voi johtaa ydinsotaan millä hetkellä tahansa, Pohjois-Korean media jyrisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt