Brittiäiti jätti kolme lastaan viikoksi kotiin – karkasi Espanjaan kehonrakennuskisoihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittiäiti jätti kolme lastaan viikoksi kotiin – karkasi Espanjaan kehonrakennuskisoihin

Kun asia tuli ilmi, nainen ei suostunut palaamaan takaisin kotiin, vaikka viranomaiset sitä vaativat.

Äiti jätti toukokuussa lapset keskenään kotiin lähdettyään Espanjaan auttamaan kehonrakennuskilpailuihin osallistuvia kavereitaan.­

2.12.2017 22:23

Liverpoolin rikostuomioistuin on määrännyt 37-vuotiaan yksinhuoltajaäidin vankeusrangaistukseen naisen jätettyä kolme lastaan keskenään kotiin lähdettyään itse Espanjaan. Äiti oli lähtenyt toukokuussa Espanjaan auttaakseen kehonrakennuskilpailuihin osallistuvia kavereitaan.

Äiti on vangittu epäiltynä lastensa heitteillejätöstä sekä yrityksestä harhauttaa oikeutta. Oikeuden mukaan nainen oli väärentänyt sähköpostikeskusteluja, jotta olisi näyttänyt siltä, että hän olisi yrittänyt järjestää lapsilleen hoitajaa. Naisella, jota äiti yritti värvätä lastensa hoitajaksi, oli taustallaan tutkinta, jossa tätä epäiltiin lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tapauksesta uutisoivat BBC ja The Sun. BBC:n mukaan äiti oli lisäksi yrittänyt taivutella entistä aviomiestään valehtelemaan, että mies olisi huolehtinut lapsista matkan aikana. Hänen nimeään ei ole kerrottu julkisuuteen lasten yksityisyyden suojelemiseksi.

Kun 6-vuotias oli kertonut koulussa äitinsä lähteneen, naiseen otettiin yhteyttä, mutta hän kieltäytyi palaamasta kotimaahansa. Lastenhoitajan etsintä oli ilmeisesti alkanut vasta puhelinsoiton jälkeen. Oikeus muistutti, että naisella olisi ollut kolme kuukautta aikaa järjestää lapsilleen hoitaja matkan ajaksi, mutta hän ei ollut sitä tehnyt.

Lisäksi hän oli aiemminkin jättänyt lapset oman onnen nojaansa. Vuonna 2013 nuorin, tuolloin 3-vuotias lapsi löydettiin harhailemasta yksin kaduilta, kun nainen oli osallistunut hevosurheilutapahtumaan. Aiemmin tänä vuonna kaksi nuorinta lasta oli puolestaan jätetty keskenään autoon siksi aikaa, kun äiti oli ollut kuntosalilla.

Myös Yhdysvaltain Iowassa tuli aiemmin syksyllä ilmi tapaus, jossa äiti oli jättänyt 12-vuotiaat kaksoset sekä heidän 6- ja 7-vuotiaat pikkusisaruksensa valvomatta kotiin ja lähtenyt lomamatkalle Saksaan. Myös häneltä vei viikon verran palata kotiin Saksasta vielä senkin jälkeen, kun poliisit olivat vaatineet häntä saapumaan Yhdysvaltoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?