Syytetty joi myrkkyä kesken sota­rikos­oikeuden­käynnin – 20 vuoden tuomio oli juuri vahvistettu

Bosnia-Hertsegovinassa tapahtuneista sotarikoksista syytetty Slobodan Praljak joi myrkkyä kesken oikeudenkäynnin Haagissa.

29.11.2017 13:25 | Päivitetty 29.11.2017 13:56

Bosnialaisen kroaattikenraalin Slobodan Praljakin, 72, sotarikoksia käsiteltiin Haagissa YK:n tuomioistuimessa keskiviikkona, kun miehen puolustusasianajaja Natasa Faveau-Ivanovic ilmoitti asiakkaansa ottaneen myrkkyä istunnon aikana.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, jonka mukaan istunto keskeytettiin välikohtauksen jälkeen ja paikalle hälytettiin lääkäri. Reutersin mukaan Praljak joi myrkkyä pienestä pullosta tai lasista. Ennen pullon kumoamista hänen kerrotaan huutaneen, ettei hän ole sotarikollinen ja että hän vastustaa tuomiota.

Hänet tuomittiin BBC:n mukaan vuonna 2013 Mostarin itäosissa 1990-luvulla tehdyistä sotarikoksista 20 vuoden vankeusrangaistukseen. BBC:n mukaan Praljak otti myrkyn sen jälkeen, kun oikeus ilmoitti tuomion pysyvän voimassa.

Oikeudessa oli määrä käsitellä keskiviikkona myös viiden muun entisen poliitikon ja armeijaan kuuluneen johtajan Jugoslavian hajoamissodassa tapahtuneista julmuuksista seuranneita tuomioita, joista he olivat valittaneet.

Kaikki olivat saaneet tuomiot muslimien vainoamisesta, karkotuksista ja murhista Bosnian sodan aikana. Keskiviikon oikeudenkäynnin oli määrä olla viimeinen Bosnian sotaan liittyvä istunto sotarikostuomioistuimessa ennen kuin tuomioistuimen mandaatti vuoden lopussa päättyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?