Työkaveri paljasti Putinin tyttären henkilöllisyyden – perui äkkiä puheensa: ”Minulla on ongelmia kuuloni kanssa”

Presidentti Vladimir Putinin tyttärestä puhuminen aiheuttaa muistinmenetystä ja kuulon huonontumista.

28.11.2017 20:20

Uutistoimisto Reutersilla on jo kaksi vuotta ollut tuntuvia vaikeuksia selvittää, keitä ovat Venäjän presidentti Vladimir Putinin aikuiset tyttäret.

Putinilla on ex-vaimonsa kanssa kaksi tytärtä, Maria ja Jekaterina. Heitä ei ole kuitenkaan nähty lehtien sivuilla tai edustamassa isänsä rinnalla. Heidän on kerrottu käyttäneen eri sukunimiä, ettei heidän henkilöllisyytensä paljastuisi edes opiskelutovereille.

Jekaterina on ilmeisesti esiintynyt nimellä Katerina Tihonova. Hän on kilpaillut akrobatiatanssissa ja johtaa tutkimuskeskusta Moskovan valtionyliopistossa. Hän on naimisissa miljonääriliikemies Kirill Shamalovin kanssa, joka on Putinin vanhan ystävän poika.

Harvinainen kuva Putinin tyttärestä Katerina Tihonovasta akrobatia-rock’n’roll-kisoissa Krakovassa Puolassa huhtikuussa 2014. Tanssiparina Ivan Klimov.

Tiistaina Reuters uutisoi, että Tihonovan kollega akrobatia-rock’n’rollin maailmanliitosta (WRRC) vahvistaa naisen olevan presidentti Putinin tytär.

– Kyllä, minä tunnen hänet. Totta kai, vahvisti WRRC:n varapuheenjohtaja Manfred Mohab Reutersille sunnuntaina Moskovassa, jossa käytiin WRRC:n Euroopan-mestaruuskilpailut.

Kun Reuters julkaisi jutun tiistaina, soi toimituksessa pian puhelin.

– En voi vahvistaa, että tuntisin Putinin tytärtä. Minulla ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan, Mohab ilmoitti jyrkästi puhelimitse.

Kysyttäessä, että miksi hän oli aiemmin väittänyt Tihonovan olevan Putinin tytär, vastasi Mohab:

– Uskokaa nyt minua. Siellä urheiluhallissa oli niin meluisaa, etten ymmärtänyt kaikkia kysymyksiä ja osaa en mielestäni käsittänyt oikein. Joten en ehkä antanut teille oikeaa vastausta. Minulla on ongelmia kuuloni kanssa. Meille varmastikin sattui väärinkäsitys.

Tämä oli jo toinen kerta sitten vuoden 2015, jolloin Tihonovan henkilöllisyys ensin vahvistettiin ja heti perään kiistettiin. Kaksi vuotta sitten Reutersille asiasta kertonut Gazprombankin varajohtaja perui myöhemmin sanomisiaan, mutta Reuters pysyi uutisensa takana.

Tihonova, 31, käyttää isoäitinsä sukunimeä. Tutkimuskeskuksen johtamisen lisäksi hän toimii yhtenä WCCR:n varapuheenjohtajista.

Moskovassa käytiin juuri akrobatia-rock’n’roll-tanssin Euroopan-mestaruuskisat. Lajissa kilpailee maailmalla vain 200 aikuisparia. Se onkin suosituinta itäisen Euroopan maissa. Harrastajia on esimerkiksi Venäjällä noin 9 000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?