Australian poliisi sanoo estäneensä uudenvuodenaaton terrori-iskun – hyökkäyksellä olisi voinut olla katastrofaaliset seuraukset - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Australian poliisi sanoo estäneensä uudenvuodenaaton terrori-iskun – hyökkäyksellä olisi voinut olla katastrofaaliset seuraukset

ABC Newsin mukaan epäilty on Australian kansalainen, jolla on somalialaiset vanhemmat.

28.11.2017 2:18

Australiassa poliisi sanoo pidättäneensä 20-vuotiaan miehen, jonka epäillään suunnitelleen terrori-iskua uudenvuodenaatoksi Melbourneen. Asiasta kertoo ABC News verkkosivuillaan.

Poliisin edustajan Shane Pattonin mukaan mahdollisella hyökkäyksellä olisi voinut olla katastrofaaliset seuraukset.

– Tämä on henkilö, joka on ilmaissut aikeistaan yrittää tappaa mahdollisimman monta ihmistä ampumalla Federation Squaren alueella uudenvuodenaattona. Kauhistuttavaa, hän totesi.

Poliisi uskoo, että epäilty yritti hankkia automaattisen kiväärin. Hän on Australian kansalainen, jolla on somalialaiset vanhemmat.

– Tarkkailimme tätä henkilöä. Hän on ollut aktiivisen tutkintamme kohteena, eikä hän missään vaiheessa saanut käsiinsä tuliasetta, vaikka se oli hänellä tarkoituksena.

Miestä vastaan aiotaan nostaa syytteet terrori-iskun valmistelusta ja iskua varten tarkoitettujen asiakirjojen hankkimisesta. Yksi syytteistä voi johtaa jopa elinkautiseen vankeustuomioon.

Federation Square on yksi suosituimmista kokoontumispaikoista uudenvuodenaattona Melbournessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?