Argentiinalaislehdet: Kaksi onnekasta miehistön jäsentä vapautettiin kadonneen sukellusveneen matkasta viime hetkellä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Argentiinalaislehdet: Kaksi onnekasta miehistön jäsentä vapautettiin kadonneen sukellusveneen matkasta viime hetkellä

Argentiinalaislehtien mukaan kaksi miehistön jäsentä välttyivät täpärästi kadonneen sukellusveneen kyytiin lähtemiseltä.

26.11.2017 14:43

Argentiinan laivaston sukellusvene ARA San Juan on ollut kadoksissa jo yli viikon. Se lähetti viimeisen signaalinsa keskiviikkoaamuna 15. marraskuuta.

Aluksessa olevan hapen on kerrottu riittävän miehistölle vain viikoksi, jos alus ei pääse pintaan ottamaan lisää happea.

Aluksessa on 44 hengen miehistö.

Muun muassa argentiinalaiset sanomalehdet Clarin ja La Nacion, sekä brasilialainen uutissivusto O Globo kertovat, että kaksi sukellusveneen miehistön jäsenistä jättäytyivät veneestä pois vain hetkeä ennen veneen lähtemistä matkaan.

Läpileikkaus kadonneesta argentiinalaissukellusveneestä:

Clarinin mukaan 26-vuotiaan miehistön jäsenen, Adrian Rothlisbergerin, äiti Sandra Álvares on vahvistanut, että Adrianin olisi alun perin ollut tarkoitus lähteä matkalle osana veneen miehistöä.

Álvares kertoi Clarinille, että Adrianin jäämisessä pois veneestä oli ”kyse sekunneista.” Adrianin viime hetken poisjäämisestä kertoo myös La Nacion.

Toistaiseksi sukellusveneen etsinnät eivät ole tuottaneet tulosta.­

Äidin mukaan Adrian oli anonut jo päiviä ennen vesillelähtöä lupaa jättää matka väliin voidakseen hoitaa asunnon ostoon liittyviä paperitöitä. Hän ei ollut kuitenkaan saanut lupaa ennakkoon. Äiti kertoo, että Adrian oli jo pakannut tavaransa ja valmiina lähtemään matkaan, kun hän sai vapautuksen tehtävästä vain hetkeä ennen veneen lähtöä.

Adrianin äiti on kertonut matkustaneensa poikansa luo veneen katoamisen jälkeen tukeakseen häntä. Äidin mukaan poika on ollut järkyttynyt sukellusveneen kohtalosta.

Clarian kertoo, että toinenkin miehistön jäsen, René Humberto Vilte, olisi jäänyt pois veneestä viime hetkellä.

Clarianin mukaan Vilte sai luvan jäädä pois matkalta äitinsä jouduttua äkisti sairaalaan. Vilte ei ole kommentoinut asiaa julkisesti. La Nacionin mukaan Vilten ystävät ovat kertoneet puhuneensa Vilten kanssa asiasta puhelimitse sukellusveneen katoamisen jälkeen.

– Hänen äitinsä antoi hänelle toistamiseen elämän, Vilten ystävä Anabella kommentoi asiaa La Nacionille.

Argentiinalaiset ovat osoittaneet tukeaan kadoksissa olevalle miehistölle.­

Torstaina Vilte vaihtoi Facebook-tilinsä profiilikuvaksi Argentiinan laivaston ja kadonneen sukellusveneen, ARA San Juanin logon, jonka päällä on musta nauha.

Miesten täpärästä selviytymisestä uutisoivat myös muun muassa amerikkalainen uutiskanava Fox News ja uusiseelantilainen uutissivusto NZ Herald.

Argentiinan laivasto tiedotti torstaina, että sukellusveneen katoamisen jälkeen merellä havaittu outo ääni saattoi johtua räjähdyksestä.

Eilen uutisoitiin, että sukellusveneen reitti seurasi Argentiinan aluevesien rajaa, joka osuu merenalaisen jyrkänteen reunalle. Jyrkänteen pohjalla on syvänmeren hauta, joka on jopa 6 200 metriä syvä.

CNN:n haastatteleman asiantuntijan mukaan tämänkaltainen alus voi selviytyä vielä noin 600 metrin syvyydessä, mutta luhistuu sitä syvemmällä.

Nainen rukoili Mar del Platan laivastotukikohdan edessä lauantaina.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?