Karabinieerit tekivät järkyttävän löydön törkyisestä mökinrähjästä: Italialaismiehen epäillään pitäneen sänkyyn sidottua naista 10 vuotta orjanaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Karabinieerit tekivät järkyttävän löydön törkyisestä mökinrähjästä: Italialaismiehen epäillään pitäneen sänkyyn sidottua naista 10 vuotta orjanaan

Italialaismiehen epäillään pitäneen romanialaisnaista vuosikausia vankinaan ja kohdistaneen naiseen toistuvasti seksuaalista väkivaltaa. Nainen synnytti miehelle vankeudessa kaksi lasta.

Nainen oli vankina Etelä-Italian Calabriassa.

26.11.2017 10:40

Lamezia Termen karabinieerit löysivät tällä viikolla Etelä-Italiassa, Calabrian Gizzeriassa sijaitsevasta mökinrähjästä 29-vuotiaan naisen, jota uskotaan pidetyn vankeudessa jopa kymmenen vuoden ajan.

Asiasta uutisoivat muun muassa italialaiset sanomalehdet La Reppublica, La Stampa, Corriere della Sera sekä uutissivusto Notizie.it.

Italialaislehdet kirjoittavat, että 52-vuotiaan italialaisen miehen epäillään pitäneen naista vuosikausia vankinaan ja kohdistaneen naiseen toistuvasti sekä seksuaalista että muunlaista väkivaltaa.

Karabinieerien Facebook-sivuilla julkaistussa tiedotteessa kerrottiin, että nainen oli elänyt orjuuden tilassa. Häntä oli pidetty sänkyyn sidottuna, ja hän oli ollut hyväksikäytön uhri.

Italialaiset tiedotusvälineet kertovat, että mies oli eristänyt naisen ulkomaailmasta vuosien ajan muun muassa lukitsemalla mökin oven metalliketjulla.

Naisen synnytti miehelle kymmenen vuoden aikana kaksi lasta ilman pääsyä sairaalaan tai minkäänlaista terveydenhoitoa. Piilossa ulkomaailmalta synnytetty poika on tätä nykyä 9-vuotias ja tyttö 3-vuotias.

Lapset olivat ilmeisesti eläneet naisen kanssa vankeudessa lukuun ottamatta ajoittaisia visiittejä ulkomaailmaan isänsä seurassa.

Karabinieerit löysivät naisen aiemmin tällä viikolla tavattuaan 9-vuotiaan pojan ja viisissäkymmenissä olevan miehen tietarkastuksen yhteydessä. Mies ja poika olivat olleet liikkeellä miehen autolla, ja karabinieerit olivat pysäyttäneet auton tarkastuksen ajaksi.

Karabinieerit olivat kiinnittäneet huomiota poikkeuksellisen epäsiistiin ja aliravittuun poikaan ja pyytäneet saada tavata tämän äidin. Karabinieereille selvisi, ettei kaikki ollut kunnossa, kun he tapasivat peseytymättömän naisen epäsiististä mökistä.

Oheisella, karabinieerin Facebook-sivuilla julkaistulla videolla näkyy, kuinka karabinieerit tutkivat tilaa, josta nainen löydettiin.

Italialaisten tiedotusvälineiden mukaan nainen löytyi törkyisestä, hiiriä ja hyönteisiä vilisevästä vajahökkelistä, jossa ei ollut valaistusta eikä peseytymismahdollisuuksia. Tavaraa täynnä olevan mökin nurkassa oli tuolista ja muoviämpäristä viritetty wc-pönttö.

Nainen kuljetettiin mökistä sairaalaan tarkastettavaksi ja hoidettavaksi. Myös lapset toimitettiin turvaan.

Italialaisten tiedotusvälineiden mukaan romanialainen nainen saapui Italiaan kymmenen vuotta sitten paremman tulevaisuuden perässä. Hän oli tuolloin 19-vuotias.

Huonosti italiaa puhunut nainen oli maahan tultuaan työskennellyt epäillyn miehen edesmenneen naiskumppanin kotihoitajana tämän ollessa sairas. Naisen kuoltua mies oli saanut yksin jääneestä ja työttömästä romanialaisnaisesta otteen lupaamalla huolehtia hänestä.

Naista oli pidetty ensin useissa muissa huoneistoissa, ennen kuin hänet siirrettiin joitain vuosia sitten Gizzeriassa sijaitsevaan tilaan, josta hänet löydettiin.

Viisikymppinen italialaismies on pidätetty, ja häntä epäillään useista rikoksista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?