Ulkomaat

Vladimir Putinin viesti Venäjän aseteollisuudelle: Valmistautukaa sotaan

Julkaistu:

Venäjä
Aseteollisuuden pitää Venäjän presidentin Vladimir Putinin mielestä olla valmistautunut tuottamaan sotamateriaalia lyhyellä varoitusajalla.
Vladimir Putin puhui asiasta keskiviikkona Venäjän puolustushallinnon virkamiehille.

– Kansantalouden kyky kasvattaa nopeasti puolustusalan tuotteiden ja palveluiden tarjontaa oikeana ajankohtana on ratkaisevaa Venäjän turvallisuuden kannalta, Putin sanoi Sky News -uutiskanavan mukaan.

Venäjän tiedotusvälineet tulkitsivat Putinin lausunnon tarkoittavan kehotusta teollisuudelle: varustautukaa sotaan.

Putinin mielestä varautuminen koskee niin valtio-omisteista kuin yksityistä teollisuutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Putin on myös aikaisemmin puhunut runsaasti siitä, että Venäjän sotateollisuuden pitäisi kuroa länsimaat kiinni teknologisessa kehityksessä. Venäjä on viime vuosina investoinut sotilasteknologiaan ja aseharjoituksiin.

Putin keskusteli virkamiesten tapaamisessa syksyn Zapad 2017-sotaharjoitusten tuloksista. Syyskuussa järjestetyssä Zapad 2017-sotaharjoituksessa Venäjä harjoitteli yhdessä Valko-Venäjän kanssa. Länsimaissa harjoituksiin suhtauduttiin pelon sekaisin tuntein, IS kertoi.

Lännessä arveltiin, että harjoituksen taustalla olisi muu syy kuin pelkkä vuosittainen harjoittelu. Jotkut sotilasasiantuntijat pitivät harjoituksia mahdollisena hyökkäysharjoituksena kohti länttä.

Putin sanoi keskiviikon tapaamisessa Kremlin tiedotteen mukaan, että Zapadissa Venäjä saavutti monia sotaharjoitukselle asetettuja tavoitteita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onnistumisiksi on nähty esimerkiksi se, että Venäjä sai testattua mobilisaatiokykyään ja reservin kutsunnat onnistuivat. Lisäksi Venäjä pystyi onnistuneesti testaamaan, kuinka siviilikäytössä olevat ajoneuvot ja välineet voidaan siirtää sotilastarkoituksiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt