Ulkomaat

Susan Atkins oli vain 21-vuotias osallistuessaan maailmaa järkyttäneisiin murhiin – näin Charles Mansonin ”Perheen” jäsenille kävi

Julkaistu: , Päivitetty:

MANSON
Charles Mansonin kulttiin kuului jopa satakunta ihmistä, joista kolmisenkymmentä oli ”tosiuskovaisia”.
Kulttijohtaja Charles Manson on kuollut 83-vuotiaana. Mansonin kuolemasta tiedottivat uutistoimisto Reutersille viranomaiset. NBC Newsin mukaan Manson kuoli luonnollisista syistä sunnuntai-iltana paikallista aikaa.
  • Katso video Charles Mansonista jutun alusta.
Manson johti 1960-luvulla ”Perheeksi” kutsuttua kulttia, jonka kuusi jäsentä ja Manson tuomittiin vankeuteen Los Angelesissa tehdystä raakojen murhien sarjasta. Yksi uhreista oli Roman Polanskin puoliso, näyttelijä Sharon Tate. Tate oli viimeisillään raskaana. Manson ei osallistunut tappamiseen, mutta suunnitteli murhat ja määräsi muut tekemään ne.

Manson tuomittiin alkujaan kuolemaan, mutta hänen tuomionsa muutettiin kaksi vuotta myöhemmin elinkautiseksi. Hän pyrki 12 kertaa tuloksetta ehdonalaiseen vapauteen.

Charles ”Tex” Watson, 71

Kuvaili itseään Mansonin ”oikeaksi kädeksi”. 9. elokuuta 1969 hän ja kolme kultin naista murhasivat näyttelijä Sharon Taten ja neljä tämän vierasta Beverly Hillsissä. Seuraavana iltana lahkolaiset surmasivat Leno ja Rosemary LaBiancan pariskunnan kodissa Los Angelesissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Watson on yhä vankilassa Kaliforniassa, eikä hänen toistuvia armahdusanomuksiaan ole hyväksytty. Hänestä tuli pappi 1981 Watsonin seurattua useiden muiden kultin jäsenten tietä kääntymisessä kristityiksi.


Susan Atkins

Oli osallisena useissa veriteoissa, kuten Sharon Taten murhassa. Hän myös kirjoitti uhrien verellä surmapaikan seinään sanan ”Pig”. Vuonna 1948 syntynyt Atkins menehtyi vankilassa Kaliforniassa aivosyöpään 61-vuotiaana 2009. Hän oli parantumattomaan sairauteen vedoten anonut armahdusta, mutta siihen ei suostuttu.


Patricia Krenwinkel, 69

Osallistui LaBiancojen ja Taten asunnon murhiin. Hän on nykyisin pisimpään tuomiota Kaliforniassa vankilassa istunut nainen. Viimeksi kesäkuussa hänen armonanomuksensa hylättiin jälleen kerran. Hän oli vedonnut siihen, että oli joutunut Mansonin tai jonkun kuun kultin jäsenen hyväksikäyttämäksi.


Leslie Van Houten, 68

Istuu elinkautista rangaistusta osallisuudesta LaBiancojen murhaan. Viime vuonna Kalifornian kuvernööri Jerry Brown hylkäsi ehdonalaislautakunnan esityksen Van Houtenin päästämisestä vapaaksi. Kuvernöörin mukaan Van Houten muodostaa yhä ”kohtuuttoman vaaran yhteiskunnalle”. Syyskuussa lautakunta suositteli jälleen Van Houtenin vapauttamista, mistä kuvernöörin on päätettävä 150 päivän kuluessa.


Bruce Davis, 75

Tuomittiin elinkautiseen opettaja Gary Hinmanin ja stuntnäyttelijä Donald "Shorty" Shean murhista. Kuvernööri Brown ei ole hyväksynyt ehdonalaislautakunnan useita vapauttamisehdotuksia.


Robert (Bobby) Beausoleil, 70

Istuu elinkautista tuomiota Hinmanin murhasta. Viimeksi armonanomus hylättiin lokakuussa 2016. Seuraavan kerran hän voi anoa sitä 2019.


Lynette ”Squeaky” Fromme, 69

Oli Mansonin perheen jäsen ja seurasi tämän oikeudenkäyntiä. Salaisen palvelun agenttien onnistui taklata Fromme 1975, juuri kun hän tähtäsi pistoolilla presidentti Gerald Fordia. Fromme tuomittiin salamurhan yrityksestä elinkautiseen vankeuteen. Hänet armahdettiin 2009 ja hän asuu New Yorkin osavaltiossa.