Ulkomaat

Kadonneesta sukellusveneestä havaittu hätäsignaaleja Argentiinassa

Julkaistu:

Argentiina
Viimeisin havainto aluksesta tehtiin Valdesin niemimaan lähettyvillä.
Argentiinan puolustusministeriö kertoo havainneensa hätäsignaaleja, jotka ovat mahdollisesti peräisin kadonneesta sukellusveneestä. Laivaston sukellusveneeseen ei ole saatu yhteyttä keskiviikkoaamun jälkeen. San Juan -nimisellä aluksella on 44 hengen miehistö.

Puolustusministeriön mukaan sukellusveneestä yritettiin mahdollisesti kommunikoida satelliitin avulla lauantaina. Ministeriön mukaan lauantaina havaittiin seitsemän satelliitin avulla välitettyä signaalia, joiden uskotaan olevan peräisin kadonneesta sukellusveneestä. Signaaleja havaittiin lauantaiaamun ja varhaisen iltapäivän aikana.

– Yritämme nyt paikantaa signaalien tarkan sijainnin, ministeriöstä kerrotaan.

Etsintöjä hankaloitti myrskyisä sää

Sukellusvenettä on etsitty Argentiinan keskiosassa sijaitsevan Valdesin niemimaan lähettyviltä, missä aluksesta tehtiin viimeisin havainto. Sukellusvene oli palaamassa partiointitehtävältä Ushuaiasta läheltä Etelä-Amerikan eteläisintä kärkeä. San Juanin piti palata tukikohtaansa Mar de Plataan pääkaupunki Buenos Airesin eteläpuolelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lauantaina etsintöjä hankaloitti myrskyisä sää. Etsintöihin antoivat apua muun muassa ilmasta käsin Brasilia, Britannia, Yhdysvallat, Chile ja Uruguay. Etsintöihin osallistui muun muassa Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan erikoisvarusteltu lentokone. Lisäksi Yhdysvallat lähettää apua merenalaisiin etsintöihin. Yksiköiden on määrä olla apuna etsinnöissä sunnuntaihin mennessä.

Laivaston edustajan Enrique Balbin mukaan koko etsintäalue on nyt saatu käytyä läpi.

Argentiinan laivastolla on kolme sukellusvenettä, joista San Juan on uusin. Saksassa rakennettu San Juan on 65-metrinen ja otettu käyttöön vuonna 1983. Alus on modernisoitu vuosina 2007 ja 2014.

San Juanin miehistöön kuuluu muun muassa Argentiinan ensimmäinen naispuolinen sukellusveneupseeri, 35-vuotias Eliana Krawczyk.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt