Mystisesti kadonneen sukellusveneen etsinnät jatkuvat Argentiinassa – hätäsignaalin puuttuminen herättää kysymyksiä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mystisesti kadonneen sukellusveneen etsinnät jatkuvat Argentiinassa – hätäsignaalin puuttuminen herättää kysymyksiä

Laivaston mukaan aluksessa on ruokaa ja muita tarvikkeita yli kahdeksi viikoksi.

18.11.2017 14:24

Argentiinassa kadonneen sukellusveneen etsinnät jatkuvat. Laivaston sukellusveneeseen ei ole saatu yhteyttä keskiviikon jälkeen. Aluksella on 44 hengen miehistö.

Muun muassa Yhdysvallat, Britannia ja Chile ovat tarjonneet apua sukellusveneen löytämiseksi. Etsintöihin osallistuu myös Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan erikoisvarusteltu lentokone.

P-3 Orion -kone oli jo valmiiksi Argentiinassa. Se osallistuu Nasan IceBridge-tutkimusoperaatioon, jossa kartoitetaan napajäätiköitä.

Laivasto kehottaa malttiin

Pelkona on, että sukellusveneessä on syttynyt tulipalo tai tapahtunut jokin muu kohtalokas onnettomuus. Laivasto on kehottanut ihmisiä malttiin ja sanonut, että sukellusveneen yhteydet saattavat olla poikki esimerkiksi sähkövian takia.

Argentiinan laivasto julkaisi arkistokuvan kadonneesta San Juan -sukellusveneestä. Kateissa olevalla aluksella 44 hengen miehistö.­

Laivasto on kiistänyt tiedot tulipalosta. Viranomaisten mukaan aluksesta ei ole lähetetty hätäsignaalia ennen katoamista eikä ole olemassa mitään viitteitä, että kyseessä olisi ollut hätätilanne.

– Tutkimme syitä yhteyden puuttumiseen. Jos kyseessä olisi viestintäongelma, alus olisi noussut pintaan, laivaston edustaja Enrique Balbi totesi Guardianille.

Balbi vakuutti kuitenkin, että miehistö voi pärjätä pitkään sukellusveneessä olevilla tarvikkeilla.

– Aluksessa on tarvikkeita vähintään 15 ylimääräiseksi päiväksi merellä. Heillä on tuoretta ruokaa, säilykkeitä ja kuivattuja elintarvikkeita. Ruuan, veden tai hapen suhteen ei ole syytä huolestua heidän selviämisestään, Balbi sanoi Clarin-lehdelle.

Argentiinan laivastolla on kolme sukellusvenettä. Kateissa oleva San Juan on 65-metrinen ja otettu käyttöön vuonna 1983.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?