Läpivalaisu paljasti venäläismiehen autosta 146 kilon salakätköt: kaiutin täynnä Valion voita, ovessa Oltermannia

Yhteensä 146 kiloa pakotteiden alaisia suomalaisia elintarvikkeita jäi Venäjän tullin haaviin venäläismiehen autosta.

Salakuljetus paljastui läpivalaisussa.

17.11.2017 11:39

Venäjän rajalla on paljastunut jälleen uusi suomalaisten ruokien massiivinen salakuljetusyritys. Tällä kertaa yritys oli poikkeuksellisen ponteva ja kekseliäs, sillä venäläismies oli piilottanut yhteensä 146 kiloa suomalaisia elintarvikkeita ympäri autoaan.

Tullin epäluulo heräsi kuitenkin jostain syystä ja auto vietiin tutkittavaksi. Läpivalaisukuvassa näkyy hyvin, että eri puolille autoa on kätketty pyöreitä paketteja.

Läpivalaisu herätti tullivirkailijoiden epäilykset.

Tarkempi tarkastelu paljastikin, että kyse on muun muassa Oltermanni-juustoista. Kermajuustoa löytyi esimerkiksi auton oven rakenteista ja konepellin alta.

Juustoa oli kätketty muun muassa oven sisään.

Jopa auton takakontissa ollut iso kaiutinkaappi oli valjastettu salakuljetusta varten. Kun kaappi avattiin, sieltä löytyi iso pino Valion voipaketteja.

Kätköpaikkoja oli myös auton verhoilun ja takakontin maton alla sekä takapuskurin alla. Voin ja juuston lisäksi autosta löytyi myös lihatuotteita, kertoo Viipurin tulli.

Kaiuttimen sisältä paljastui voipaketteja.

Suomalaisista eläinperäisistä elintarvikkeista on tullut salakuljetustuote sen vuoksi, että niiden kaupallinen vienti Venäjälle on kielletty Venäjän säätämien vastapakotteiden nojalla. Vastapakotteilla Venäjä protestoi Euroopan unionin pakotteita, jotka määrättiin Krimin niemimaan kaappauksen jälkeen.

Kukin venäläinen turisti saa tuoda ulkomailta omaan käyttöönsä 5 kiloa pakotetuotteita. Käytännössä kuitenkin esimerkiksi moni pietarilainen ravintola haetuttaan turistikuriireillaan Suomesta parmesaania ja muita ruoanlaitossa tarvittavia laatujuustoja.

Oltermanni-juustosta tuli pakotteiden jälkeen salakuljetustuote.

Suomessa Viipurin tullin löydöksestä kertoi ensin Etelä-Saimaa. Venäjän luoteisen tullihallinnon lehdistöosasto on julkaissut kuvat miehen autosta löydetyistä kätköistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?