Juna lähti 20 sekuntia liian aikaisin – japanilainen rauta­tieyhtiö pyysi julkisesti anteeksi

Tsukuba Express -yhtiön juna lähti Tokion Minami Nagareyaman asemalta kello 9.44.20, kun sen olisi pitänyt lähteä 9.44.40.

Japanin rautatieverkostoa pidetään yhtenä maailman luotettavimmista. Kuva Tokiossa sijaitsevasta Rainbow-rautatiesillasta viikon takaa.

16.11.2017 15:40

Japanilainen rautatieyhtiö on esittänyt julkisen anteeksipyynnön, koska yksi sen junista lähti asemalta 20 sekuntia edellä aikataulustaan. Julkaisemassaan lausunnossa Tsukuba Express -yhtiö kertoi BBC:n mukaan, että juna lähti Tokiosta kohti Tsukuban kaupunkia kello 9.44.20, kun sen olisi pitänyt lähteä 9.44.40.

Tsukuba Lines pyysi ”vilpittömästi anteeksi aiheuttamaansa harmia”, vaikka kukaan ei sen mukaan ollut valittanut liian aikaisesta lähtöajankohdasta.

– Henkilökunta ei tarkastanut lähtöaikaa riittävän hyvin, ja he suorittivat lähtöoperaation, lausunnossa sanottiin aikatauluongelman syyksi.

Junien lähdöt aikatauluista poiketen ovat Japanissa harvinaisia. Matka Tokiosta Tsukubaan vie noin 45 minuuttia.

Sosiaalisessa mediassa tapaus on herättänyt runsaasti huomiota ympäri maailmaa. Monet ovat naureskelleet japanilaisten tarkkuudelle, mutta uutisen on kerrottu myös edustavan juuri sitä, mikä on ”parasta Japanissa”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?