Öljyputki räjähti Bahrainissa – hallinto syyttää Irania ”terroristisesta sabotaasista” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Öljyputki räjähti Bahrainissa – hallinto syyttää Irania ”terroristisesta sabotaasista”

Iranin ulkoministeriö kiisti Bahrainin väitteet kutsuen niitä ”valheiksi ja lapsellisiksi syytöksiksi”. Saudi-Arabia puolestaan ilmoitti keskeyttäneensä öljyn pumppaamisen Bahrainiin.

12.11.2017 17:45

Bahrainissa tapahtui perjantaina räjähdys, joka aiheutti voimakkaan tulipalon Saudi-Arabian ja Bahrainin välillä kulkevassa öljyputkessa. Bahrainin hallinnon mukaan räjähdyksen aiheutti ”terroristinen sabotaasi”.

Kuvaa räjähdyksen aiheuttamasta tulipalosta on nähtävissä otsikon alla olevalla videolla.

– Tapahtunut oli sabotaasia ja vaarallinen terroriteko, jonka tarkoituksena oli vahingoittaa valtion korkeimpia intressejä sekä kansalaisten turvallisuutta, Bahrainin sisäministeriö kertoi verkkosivuillaan Reutersin mukaan.

– Viime aikoina maassa todistetut terroriteot on toteutettu Iranista tulleiden suorien yhteyksien ja ohjeiden avulla, sisäministeri Sheikh Rashid bin Abdullah al-Khalifan kirjoittama lausunto jatkui.

Iranin ulkoministeriön tiedottaja Bahram Qassemi kiisti Bahrainin väitteet kutsuen niitä ”valheiksi ja lapsellisiksi syytöksiksi”. Saudi-Arabian energiaministeriö puolestaan ilmoitti, että öljyn pumppaaminen Bahrainiin on keskeytetty, ja että maan hallinto kiristää turvatoimia omissa laitoksissaan.

Öljyputken räjähdys ei tiettävästi aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta sen lähellä sijaitsevan Burin kylän asukkaat evakuoitiin.

Sunnimuslimien johtama Bahrain on Yhdysvaltain liittolainen, ja se on vuosia kamppaillut shiiamuslimienemmistön keskuudesta nousevaa kapinointia vastaan. Sen jälkeen kun maan viranomaiset tukahduttivat shiiojen johtamat arabikevään mielenosoitukset vuonna 2011, kapinalliset militantit ovat tehneet useita pommi-iskuja turvallisuusjoukkoja vastaan.

Iran on kiistänyt kaikki väitteet sen osuudesta Bahrainin levottomuuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?