Saudi-Arabian pidätykset laajenevat: maan mukaan 100 miljardia korruptiorahaa paljastettu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saudi-Arabian pidätykset laajenevat: maan mukaan 100 miljardia korruptiorahaa paljastettu

Jo 200 ihmistä pidätetty alle viikossa.

Kruununprinssi Mohammed bin Salmanin on arvioitu keskittäneen valtaansa ennennäkemättömällä tavalla.

9.11.2017 17:49

Saudi-Arabiassa korruptionvastaiset pidätykset ovat laajentuneet ja yli 200 ihmistä on pidätetty. Saudi-Arabian mukaan kavalluksia ja korruptiorahaa on paljastettu yli sadan miljardin dollarin edestä.

Maan mukaan rahat ovat useiden vuosikymmenien ajalta. Kiinni otettuja on määrä kuulustella.

Pidätysten sarja alkoi viime lauantaina. Viikonvaihteessa pidätettyjen joukossa oli muun muassa 11 prinssiä, liike-elämän johtohahmoja, neljä nykyistä ja kymmeniä entisiä ministereitä.

Viikonlopun pidätettyihin kuuluu muun muassa Saudi-Arabian Warren Buffettiksi kutsuttu pohatta, prinssi Al-Waleed bin Talal. Viranomaiset ovat jäädyttäneet epäiltyjen pankkitilit ja varoittaneet, että valtio ottaa korruptiotapauksiin liittyvän omaisuuden haltuunsa.

BBC:n mukaan noin 200 pidätystä on kaikki tehty sitten viime lauantain. Puhdistukset kuningaskunnan eliitissä ovat suurimmat koko Saudi-Arabian modernissa historiassa.

Uusien pidätettyjen henkilöllisyydestä ei anneta tarkempaa tietoa, kertoo maan oikeusministeri BBC:n mukaan. Ministerin mukaan näyttö väärinkäytöksistä on vahva.

Puhdistuksillaan Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin on arvioitu keskittäneen valtaansa ennennäkemättömällä tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?