Ulkomaat

Stephen Hawkingilta jälleen karu ennuste ihmiskunnan tuhosta

Julkaistu:

Maailmanlopun ennuste
Maailmankuulu teoreettinen fyysikko ja kosmologi Stephen Hawking on antanut jälleen varoituksen ihmiskuntaa odottavasta tuhosta.
Brittitiedemies Stephen Hawking antoi karun ennusteen maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuudesta Kiinan Pekingissä viikonloppuna järjestetyssä Tencent WE Summit -tapahtumassa.

Hawking arvioi karussa ennusteessaan, että Maa tulee tuhoutumaan vuoteen 2600 mennessä.

Asiasta ovat kirjoittaneet muun muassa talouslehti Forbes sekä New York Post.

75 vuoden ikään ehtinyt fyysikko perustaa ennusteensa maapallon väkiluvun ja energiankulutuksen kasvuun. Hawkingin mukaan alati kasvava väestö ja sen tarvitsema energia saavat maapallon lopulta muuttumaan hehkuvaksi tulipalloksi, jollei muutosta tapahdu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vuoteen 2600 mennessä maailman väestö seisoisi kylki kyljessä ja sähkönkulutus saisi Maapallon hehkumaan tulipunaisena, Hawking totesi.

Fyysikon mukaan viimeiset 40 vuotta eksponentiaalisena jatkunut väestönkasvu ei yksinkertaisesti voi enää jatkua ensi vuosituhannelle saakka.


Talouslehti Forbesin mukaan Hawkingin esityksestä jäi kuitenkin puuttumaan selkeä argumentti siitä, mihin hän perustaa ihmiskunnan tuhon alle 600 vuoden aikajänteellä.

Hawkingin visio Maapallon muuttumisesta tulikuumana hehkuvaksi planeetaksi ei ole täysin uusi, vaan hän on käsitellyt samaa teemaa jo julkaisemissaan kirjoissa.

Hawking on tyypillisesti varoittanut, että ihmiskunnalla on alle 1000 vuotta aikaa etsiä uusi planeetta, jolla elää ennen kuin meitä uhkaa sukupuutto.

Viime keväänä Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi tiedotteen, jossa esitettiin Hawkingin näkemys siitä, että ihmiskunnan tuho saattaa koittaa aikaisemmin kuin hän on tähän asti arvellut.

– Professori Stephen Hawkingin mukaan ihmiskunnan on asutettava uusi planeetta seuraavan 100 vuoden sisällä, mikäli aiomme selviytyä, BBC:n tiedotteessa kerrottiin.

Tiedotteella BBC halusi markkinoida myöhemmin vuonna 2017 julkaistavaksi tarkoitettua Expedition New Earth -dokumenttia.


Hawking pitää väistämättömänä sitä, että ihmisten on etsittävä uutta elintilaa oman planeettamme ulkopuolelta. Hän toisti näkemyksensä jälleen kerran sunnuntaina Pekingissä.

– Ihmisten täytyy suunnata rohkeasti sellaisille alueille, joilla kukaan ei ole käynyt koskaan aikaisemmin, New York Post kirjoittaa Hawkingin sanoneen.

Forbesin mukaan Hawkings on yhtenä tukijana Breaktrough Starshot -nimeä kantavassa projektissa, jonka suunnitelmissa on rakentaa nanoalus, jolla voisi matkustaa oman aurinkokuntamme ulkopuolelle.

Vision perusteella uudentyyppinen avaruusalus voisi taittaa matkan Marsiin tunnissa, Plutoon muutamissa päivissä ja Alpha Centauriin parissakymmenessä vuodessa.