Putkimiehestä pikkukylän sankariksi: Stephen juoksi paljain jaloin ulos ja ampui Texasin massamurhaajaa kiväärillä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putkimiehestä pikku­kylän sankariksi: Stephen juoksi paljain jaloin ulos ja ampui Texasin massa­murhaajaa kiväärillä

Texasilaismies Stephen Willeford oli sunnuntaina kotonaan Sutherland Springissä, kun hän alkoi odottamatta kuulla laukauksia paikallisen kirkon suunnalta.

6.11.2017 22:40

Yhdysvaltain Texasin osavaltiossa sijaitsevan noin 400 asukkaan kokoisen Sutherland Springin seesteinen idylli särkyi kello 11.30 sunnuntaina, kun pääkallonaamioon ja luotiliiveihin pukeutunut raskaasti aseistautunut mies avasi tulen paikallisessa baptistikirkossa.

Lyhyen aikaa kestänyt tulitus muutti jumalanpalveluksen painajaiseksi, kun luodit iskeytyivät pahaa-aavistamattomiin kirkkovieraisiin. Maanantai-iltaan mennessä viranomaiset olivat vahvistaneet 26 ihmisen saaneen verilöylyssä surmansa. Lisäksi 20 haavoittui, osa kriittisesti.

Uutistoimisto Reuters kertoo texasilaisen Stephen Willefordin olleen kotonaan, kun hän havahtui kotikatunsa vastakkaisella puolella sijaitsevan First Baptist -kirkon suunnalta kantautuneisiin tulitusääniin.

Miehestä on kertonut muun muassa Telegraph.

Tilanteessa, jossa monet muut paikalliset ovat kertoneet heittäytyneensä maahan, Willeford tarttui kotonaan olleeseen AK-15-puoliautomaattikivääriin ja juoksi pihalle, joka oli lyhyessä hetkessä muuttunut helvetin esikartanoksi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Willeford havahtui meteliin päiväuniltaan eikä hän ehtinyt pukea edes kenkiä jalkaan ennen pihalle säntäämistään.

Texasin osavaltion yleisen turvallisuuden osaston tiedottaja Freeman Martin kertoi maanantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että Willeford ajautui laukaustenvaihtoon veriteosta epäillyn kanssa, kun tämä poistui kirkosta joukkosurman jälkeen.

Tapahtumien selkeyttämiseksi Ilta-Sanomat on tehnyt 3D-mallinnoksen, jos voi tarkastella tapahtumien kulkua:

Martinin mukaan Willefordin ampumat laukaukset saivat epäillyn pudottamaan oman kväärinsä kirkon edustalle, jonka jälkeen hän pakeni paikalta Ford Expedition -mallisella autolla. Kirkon pihalta löytynyt ase on maanantaina vahvistettu Ruger 556 -puoliautomaattikivääriksi.

– Tämä laupias samarialainen, texasilainen sankarimme pysäytti nuoren miehen Seguinista Texasista, ja hyppäsi autoon seuraamaan epäiltyä.

Stephen Willeford on noussut yhdeksi Sutherland Springsin sankareista.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin maanantaina KSAT12-uutiskanavan haastattelemasta Johnnie Langendorffista, joka tiettävästi todisti Willefordin ja epäillyn laukaustenvaihtoa.

Autolla liikkeellä ollut Langendorff kertoi aseistetun miehen tulleen luokseen ja pyytäneen apua pakenijan pysäyttämiseksi.

Langendorffin mukaan he tavoittivat pian pakenijan auton. Hän kertoo, että kaksikon ajaessa epäillyn perässä tämä suistui ulos tieltä.

Viranomaiset ovat kertoneet poliisien löytäneen epäillyn kuolleena autostaan. Hänen epäillään surmanneen itsensä. Ennen kuolemaansa mies ehti soittaa isälleen, jossa hän kertoi haavoittuneensa eikä uskonut selviävänsä hengissä.

Brittilehti Telegraph on uutisoinut Willefordin olevan ammatiltaan putkimies, joka onnistui haavoittamaan luotiliiviin pukeutunutta ampujaa, jolloin tämä menetti aseensa ja käynnisti kovavauhtisen, viimeiseksi jääneen pakomatkansa.

Korjattu ti klo 8.45: Sekä kirkkoampujan että häntä ampuneen miehen aseet olivat puoliautomaattikivääreitä, ei rynnäkkökivääreitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?