CNN: Viranomaiset selvittävät nyt Trumpin vävyn osuutta FBI:n johtajan potkuihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Viranomaiset selvittävät nyt Trumpin vävyn osuutta FBI:n johtajan potkuihin

Jared Kushnerin nimi on noussut useita kertoja esille Trumpin kampanjan Venäjä-kytköksiä setvittäessä.

CNN:n lähteiden mukaan Trumpin vävyn Jared Kushnerin osuutta James Comeyn potkuihin selvitetään.­

2.11.2017 23:29

Presidentti Donald Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner on viime viikkojen aikana luovuttanut asiakirjoja Venäjä-tutkintaa johtavalle erikoissyyttäjälle Robert Muellerille. Asiasta kertoo uutiskanava CNN, jonka lähteiden mukaan Mueller on kiinnostunut Kushnerin roolista FBI:n entisen johtajan James Comeyn potkuihin.

Kushnerin kerrottiin toukokuussa olevan FBI:n Venäjä-tutkinnan kohteena. Kushnerilla oli joulukuussa tapaaminen Venäjän suurlähettilään Sergei Kisljakin kanssa New Yorkissa ja myöhemmin Kushner lähetti avustajansa tapaamaan Kisljakia uudelleen. Mukana joulukuisessa tapaamisessa oli myös Trumpin entinen neuvonantaja Michael Flynn, joka sai nopeasti potkut valehdeltuaan Venäjä-kytköksistään.

Trump erotti Comeyn yllättäen toukokuussa. Comey sanoi kesäkuussa senaatin tiedustelukomitean kuulemisessa, että uskoo saaneensa potkut presidentti Trumpin lähipiiriä koskevien Venäjä-tutkimusten vuoksi.

Kushnerin nimi nousi esille myös silloin, kun julkisuuteen vuoti tieto Trumpin pojan Donald Trump Jr:n tapaamisesta venäläisjuristin kanssa. Trump Towerissa pidettyyn tapaamiseen osallistuivat myös muun muassa Trumpin silloinen kampanjapäällikkö Paul Manafort ja Kushner.

Manafort sai tällä viikolla Venäjä-tutkinnan yhteydessä syytteet muun muassa rahanpesusta ja salaliitosta Yhdysvaltoja vastaan. Syytteet eivät kuitenkaan liity Trumpin kampanjaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?